Kaptam steviát, szárított, őrölt formában. Hogyan lehet használni? Így, ahogy van? Sütikhez, főzéshez is jó? Milyen arányban kell használni a cukorhoz képest?
Figyelt kérdés
2013. júl. 2. 13:49
1/2 anonim 



válasza:





Így őrölve lehet használni, és jó sütikhez, főzéshez, csakhát mellékíze van, ilyen nemistudom, keserédes....mint, nem is tudom, szóval MELLÉKÍZ!!! Az arányt nemtudom, bocsi.
Csak még annyi,h annyira mellékíze van, h még a steviás canderelt beleteszed a teába, vagy vmiba, abban is érzed, szal elég rossz. :(
2/2 lencsefőzelék 



válasza:





Nem olyan rossz az, meg lehet szokni. Mi évek óta Stevia Crysanova port használunk, ebből a nagymamám szerint egy kiskanál felel meg 4 evőkanál cukornak. Ki kell tapasztalni. Inkább kevesebbet kell rakni először, mert ha sok van valamiben, tényleg elehet érezni egy kis mellékízt. A tesómék és egy volt kollégám a szirupot is használják, folyadékba (pl. kávé) jó az is. A szárított, őrölt formát nem ismerem, ha porcukor-szerű, akkor a fentiek igazak lehetnek. Bár van egy francia por is, amiben kukoricakeményítő van, na olyat nem érdemes venni, mert abból jóval több kell, viszont nem sokkal olcsóbb, mint a Crysanova (ami paraguay-i).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!