Mit jobb venni, szardinia, hering, sprotni, vagy tonhal? Olajos vagy paradicsomos lében? Miben van több tápanyag? A sprotni a legolcsóbb, em véletlenül?
Tisztán ízlés (és persze pénztárca) függvénye.
Nálam:
1.tonhal
2.szardínia
.
.
.
Hering.
Kizárólag olajban, nem "saját lében", nem paradicsommal.
Ja, a tőkehal máj sem kutya...)
A füstölt olajos sprotni szerintem kiváló, én nagyon szeretem.
Amúgy meg ukrajnázóktól a legjobb venni lengyel halkonzervet.
... A tápanyag túl tág kifejezés.
Az olajosban csak olaj van, nagyon értékes, jót tesz a zsírban oldódó vitaminok felhasználásában. És esszenciális zsírsavakat is tartalmaz.
Viszont sok energia is van benne, ha fogyózol akkor inkább a paradicsomos.
A paradicsomos kevesebb kalória, és jobban be lehet íresíteni.
Több rost van bennük, főleg az ilyen mexikói mixes jellegű zöldségesekben.
Több ásványi anyag van bennük, és inkább vízben oldódó vitaminok.
Igen, ez ízlés kérdése!
Én, hering, szardínia, sprotni, tonhal. Olajos lében, de jó azért a paradicsomos is.
Az olaját meg fel lehet használni, halkrémbe, ki lehet tunkolni, stb.
A tőkehalmáj nagyon finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!