Miért drágább a teljes kiőrlésű lisztek kg-ja ha azokat csak összeőrlik?
Figyelt kérdés
A fehérlisztből állítólag minden tápanyagot eltávolítanak, fehérítik, szóval átmegy egy-két eljáráson.
Ezzel szemben pl. a zabpehelyliszthez, tönkölybúzaliszthez (...) a gabonaszemeket csak leőrlik... ehhez képest 2x-3x annyiba kerülnek mint a sima finomliszt.
Miért van ez?
2012. nov. 1. 15:15
1/3 anonim válasza:
Mert a finomlisztből akkor túl kínálat van hogy ennyire nyomott az ára. A teljes kiőrlésűt kevesebben igénylik és amiből kevesebb van a piacon annak több is az ára.
Régen(kb 1960-70 előtt) fordítva volt még ez,azaz a finom liszt volt a drága dolog,hisz akkor még nem volt ilyen nagy arányú gépesítés a gabona iparban.
2/3 anonim válasza:
A kereskedőknek így üzlet az üzlet sajnos. Fillérekért vásárolják fel a termelőtől pl. a tönkölybúzát, aztán rádobják a hasznot, mert úgy gondolkodnak, hogy aki ilyen "speciális" termékeket keres, az meg is tudja fizetni. Nagyon nem jó ez így...
3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Így már világos!:)
Köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 9. 21:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!