Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A teljes kiőrlésű kenyér...

A teljes kiőrlésű kenyér miért drágább ha azzal elvileg kevesebb munka is van?

Figyelt kérdés

2012. aug. 10. 15:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert minden egészségesnek kikiáltott ételt drágábban adnak, csibészség. A szomorú az, hogy a chipsadó miatt az egészségtelennek mondott ételek is drágultak, de az egészségeseknek nem ment le az ára. :-(
2012. aug. 10. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Mert abból kevesebbet gyártanak, így drágább...
2012. aug. 10. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 intrepid ***** válasza:
47%
Nemcsak kevesebb munka van vele, de ha belegondolsz, a korpát is belesütik, ami egészséges ugyan, de a korpa mint olyan, az melléktermék a malmokban, ezért a liszthez képest, fillérekért tudnák eladni. Mégis, a teljes kiörlésű lisztet drágábban adja a malomipar. Szerintem rájuk kéne gyújtani a malmaikat.
2012. aug. 10. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Nincs kevesebb munka vele,sőt. A benne levő korpa miatt jobban kell a hozzávalók arányára ügyelni,és sokkal nehezebben kell meg,mint a fehérkenyér.

Másrészt,mert a sok ostoba elhiszi,hogy egészségesebb,és ezért megadja érte a többet.

2012. aug. 10. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Rájuk gyújtani a malmot? Tudod te mit beszélsz? Nem a malom hibája, hanem azé, aki megveszi tőlük...ez eléggé szívenszúrt molnárnemzedék tagjaként.
2012. aug. 10. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én itthon sütök, a teljes kiőrlésű liszt kétszerannyiba kerül mint a sima, de azért időnként megveszem, legalább a többi hozzávaló nem drágább, mert ugyanaz mint a fehérnél. Még így is olcsóbban jön ki egy 750 g-os kenyér, mintha boltban venném, és tudom, mi van benne, mert én tettem bele.
2012. aug. 10. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A háború után kizárólag csak a barna kenyeret ismertük, később jött a félbarna, és akkor az már valamivel drágább volt. Amikor már lehetett kapni fehér kenyeret, az persze akkor még olyan volt, mint a kalács, akkor az volt a legdrágább.

Egy idő után már csak azt lehetett kapni, a barna, félbarna eltűnt. Most, hogy kiderült, talán egészségesebb mint a fehér, persze, hogy az a drágább. (Annak ellenére, hogy ma már a fehérkenyér sem olcsó)

2012. aug. 10. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert egészséges..,mondjuk nekem nem ízlik!Inkább a pékségből származó fehér kenyérnél maradok!
2012. aug. 10. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A korpás kenyér a malmoknak haszon. Amióta nincs sertéstartás, a korpát nem tudják eladni,vagy csak nagyon olcsón.

Ha viszont az általuk szponzorált "tudósok" elhitetik,hogy a korpás kenyér egészséges,nincs értékesítési gondjuk. Azon felül őrléskor nem kell a korpát a liszttől szétválasztani.

Régen még a szegények is csak fehér kenyeret ettek,vagy esetleg rozskenyeret,korpa nélkül.

A háború után volt barna kenyér is. De az emberek csak akkor vették,ha a fehér kenyér elfogyott. Sőt,akinek volt disznaja,az azért vett barna kenyeret,hogy azzal etesse a jószágot. Olcsóbb,volt mint a kukorica vagy a krumpli.

2012. aug. 10. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 11. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!