A teljes kiőrlésű kenyér miért drágább ha azzal elvileg kevesebb munka is van?
Nincs kevesebb munka vele,sőt. A benne levő korpa miatt jobban kell a hozzávalók arányára ügyelni,és sokkal nehezebben kell meg,mint a fehérkenyér.
Másrészt,mert a sok ostoba elhiszi,hogy egészségesebb,és ezért megadja érte a többet.
A háború után kizárólag csak a barna kenyeret ismertük, később jött a félbarna, és akkor az már valamivel drágább volt. Amikor már lehetett kapni fehér kenyeret, az persze akkor még olyan volt, mint a kalács, akkor az volt a legdrágább.
Egy idő után már csak azt lehetett kapni, a barna, félbarna eltűnt. Most, hogy kiderült, talán egészségesebb mint a fehér, persze, hogy az a drágább. (Annak ellenére, hogy ma már a fehérkenyér sem olcsó)
A korpás kenyér a malmoknak haszon. Amióta nincs sertéstartás, a korpát nem tudják eladni,vagy csak nagyon olcsón.
Ha viszont az általuk szponzorált "tudósok" elhitetik,hogy a korpás kenyér egészséges,nincs értékesítési gondjuk. Azon felül őrléskor nem kell a korpát a liszttől szétválasztani.
Régen még a szegények is csak fehér kenyeret ettek,vagy esetleg rozskenyeret,korpa nélkül.
A háború után volt barna kenyér is. De az emberek csak akkor vették,ha a fehér kenyér elfogyott. Sőt,akinek volt disznaja,az azért vett barna kenyeret,hogy azzal etesse a jószágot. Olcsóbb,volt mint a kukorica vagy a krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!