Milánói, bolognai szószt házilag?
Figyelt kérdés
Saját magatok készítitek a szószt vagy megveszitek a boltban ?
Ha boltit használtok , melyik márka a jobb ?
Illetve házilag hogyan készítitek ?
2013. jún. 20. 21:46
11/14 lencsefőzelék válasza:
4-eshez és 7-eshaz hasonlóan csinálom én is. Legutóbb a múlt hétvégén csináltam egy akkora adagot, hogy már 3-4-szer ettem belőle, és még mindig van 2-3 adag. A(z) (szőlőmag)olajon megdinsztelt hagymára nyomattam 3 sárgarépát és egy kisebb zellert lereszelve, arra vizet, majd elkezdtem párolni. Közben raktam hozzá fűszereket: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors. Később hozzáadtam egy fél liter sűrített paradicsomot, azzal együtt is főztem egy darabig. Mivel én húst nem eszem, ezúttal szójagranulátumot főztem hozzá külön fűszeres vízben, a vége felé ezt is hozzákevertem, na meg a zellerzöldje egy részét (persze apróra vágva). Tésztát (teljeskiőrlésű tönkölybúzalisztből készültet) mindig külön főzök hozzá, mert az elvileg csak frissen jó, az öntetből pedig melegítek annyit, amennyire éhes vagyok.
12/14 anonim válasza:
CSAKIS HÁZILAG. Ritkán csinálok mondjuk ilyen ételeket, de a bolti szószok tömve vannak adalékanyagokkal meg CUKORRAL.
13/14 anonim válasza:
házilag!
fél liter sűrített paradicsom, megkóstolom, ha kevésbé édes teszek hozzá kevés kechupot
ebbe még bele só bors, majoranna, kevés vörösbor ha van (éremes kóstolgatni közben)
14/14 anonim válasza:
En soha nem veszek ilyeneket. Mindig en fozom meg a szoszokat. Van neten rengeteg recept, probald ki valamelyiket amelyik szimpi! :) nem banod meg! Meg amugyis, baromi dragak ezek az uveges cuccok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!