Rukkola salátához milyen öntet?





Nem, nehogy sima étolajt önts rá.
Nem, a paradicsom és a mozzaralla nem "bírja el, a majonézes-tejfölös önteteket.
Tényleg nem szoktak az ilyesmi salátákra olívaolajon kívül mást tenni. Drága, de hónapokig elég, így nézve már megéri.





Csakis olívaolajat öntsél rá. Nehogy étolajat!
Olívaolajhoz hozzá facsarsz egy citromnak a levét, ezt jól összekevered és a salátára öntöd! Ha nincs otthon citrom, akkor jó hozzá a citromlé is!





Nálunk 1-2 hetente van rukkola saláta, de én az ecetes változatát ismerem:
-rukkola
-paradicsom
-mozzarella
-sonka/felvágott
és az egészet meglocsolni balzsamecettel.
Nna itt jön a probléma, hogy a balzsamecet szintén drága és még kevesebb dologra használható mint az olivaolaj :D
De nálunk páromnak ez a nagy kedvence, úgyhogy balzsamecet alapfelszereltség... mondjuk tény, hogy egy üveg baromi sokáig bírja.





Nehogy joghurtos borzalmakat meg étolajat borogass rá! Ha nincs olíva, akkor vegyél egy kis 2 deciset, abba nem halsz bele. Drágának drága, de az étolajjal ellentétben egészséges...
Olívaolaj, szezámolaj, szőlőmagolaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!