Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rukkola salátához milyen öntet?

Rukkola salátához milyen öntet?

Figyelt kérdés
Soha nem csináltam még rukkola salátát, mindig csak terveztem. Rukkolát, paradicsomot és mozzarellát szeretnék rakni a salátába. Olvastam egy receptben, hogy olívaolajjal locsolja meg a végén, de az nekem nincs itthon, és elég drága is. Esetleg sima étolajjal nem lehet helyettesíteni? Vagy milyen más öntet jó még hozzá? Az ilyen joghurtos- tejfölös ezersziget és társai gondolom nem igazán passzolnak ehhez a fajtához!?

2013. jún. 19. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, nehogy sima étolajt önts rá.

Nem, a paradicsom és a mozzaralla nem "bírja el, a majonézes-tejfölös önteteket.

Tényleg nem szoktak az ilyesmi salátákra olívaolajon kívül mást tenni. Drága, de hónapokig elég, így nézve már megéri.

2013. jún. 19. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Csakis olívaolajat öntsél rá. Nehogy étolajat!

Olívaolajhoz hozzá facsarsz egy citromnak a levét, ezt jól összekevered és a salátára öntöd! Ha nincs otthon citrom, akkor jó hozzá a citromlé is!

2013. jún. 19. 20:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 1-2 hetente van rukkola saláta, de én az ecetes változatát ismerem:

-rukkola

-paradicsom

-mozzarella

-sonka/felvágott

és az egészet meglocsolni balzsamecettel.

Nna itt jön a probléma, hogy a balzsamecet szintén drága és még kevesebb dologra használható mint az olivaolaj :D

De nálunk páromnak ez a nagy kedvence, úgyhogy balzsamecet alapfelszereltség... mondjuk tény, hogy egy üveg baromi sokáig bírja.

2013. jún. 19. 20:20
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. Hát, ha jobb ötlet nem lesz akkor lehet veszek...csak tényleg elég drága :/
2013. jún. 19. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Nehogy joghurtos borzalmakat meg étolajat borogass rá! Ha nincs olíva, akkor vegyél egy kis 2 deciset, abba nem halsz bele. Drágának drága, de az étolajjal ellentétben egészséges...

Olívaolaj, szezámolaj, szőlőmagolaj.

2013. jún. 19. 21:29
 6/7 anonim válasza:
Szerintem a csoki öntetet érdemes eddig senki se ordította le a felym;) amugy balzsam ecet vagy olivaolaj.
2013. nov. 12. 19:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Csoki öntet? Az úgy elég mediterránnak hangzik :D De mivel még nem kóstoltam, így nem nem állítom, hogy biztos nem jó. Csak nem szokványos :)
2013. nov. 13. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!