Kavehoz es cappucinohoz mennyire kell a tejet habositani?
http://www.youtube.com/watch?v=i4xTz_OwlSQ
Ezt a videot megneztem, es nekialltam en is.
Megvolt az espresso, es felhabositottam a tejet is, viszont amikor raontottem akkor valamit elrontottam mert a teteje teljesen egyszinu lett. Lehet az volt abaj, hogy eloszor magasabbrol kelelt volna ontsem, majd kozelitsem, viszont a tej is nagyon habos lett es lehet az volt a baj.
Cappucinonak tokelete volt mert a vegen meg ra is tettem kanallal a habot es nagyon szep lett.
Viszont ha ilyet akarok mint a videoba, akkor csak gozoljem a tejet, tehat vastagodjon meg, es ne legyenek nagy buborekok, vagy hogyan kell csinalni?
Na akkor.
A csávó a videóban nem cappuccinót csinál, hanem lattét. Magyarán tejeskávét.
A cappuccinóhoz 1 rész eszpresszó kell és 1 rész forró tej, majd 1 rész tejhab, ami a TETEJÉRE megy.
Az amerikaiak sokszor nem tudják, mi a különbség a cappuccino és a latte között, szóval az ilyen youtoube-os videóknak nem feltétlenül kell hinni. A lattéba egyébként hagyományosan több tej kerül, mint a cappuccinóba, "vizesebb" ital.
Egyébként igen, azért nem lett jó a mintád, mert alacsonyról öntötted - direkt ki is emeli a srác, hogy magasról kell. A tejet pedig valóban gőzölni kell, vastag tejhabot készíteni, nem pedig nagy buborékosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!