Egész pontosan mely részeit lehet megenni a halfejnek?
Ki tudja hol van a hal agya?
Amúgy a keserűfog(pontynál) és a kopoltyú szilványok eltávolítása után a fej belefőzhető(sőt!) a halászlébe.
Tehát hol van az agy?
"Tehát hol van az agy?"
Hát a koponyában. :-) Ha jól emlékszem olyan sötét színe volt, mint a májnak. Nem kóstoltam bele. Engem nagyon érdekelne, hogy ehető-e és ha igen, akkor finom-e. Egyszer láttam egy természetfilmet, amiben a jegesmedve kikapta a patakból a halakat és kizárólag a fejét ette meg nekik. Gondolom valamilyen extra tápértéke lehet neki.
Szabad a gazda.))
A hal agya, (mondjuk egy kettes pontynál)a gerincoszlop feji végénél, a fej, és a test találkozásánál van, olyan mutatóujj-körömnyi valami.
Ne keress olyat mint a disznónál, marhánál.
Ja! Az a "puha fehér szövet) a lágy szájpadlás.
Van aki szereti, én az alapba szoktam passzírozni az uszonyokkal, gerinccel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!