Zúzott fokhagyma az az, amikor felvágom apróra vagy ha a késsel összenyomom és úgy teszem az ételbe?
Tojáslevest szeretnék csinálni, még csak most tanulok főzni.. úgy van a receptben,hogy 4 gerezd zúzott fokhagymát tegyek bele. Kicsit soknak találnám,ha felvágva teszem bele és arra gondoltam,nem-e csak össze (le) kell nyomnom a késsel például,hogy csak úgy legyen benne az íze.
Légyszi ne cikizzetek, ha ilyet még nem tudok :$
Köszi előre is.
de ne kínait tegyél bele,hanem magyart,
a kínainak van egy furcsa íze ha fő,vagy sül,
Ha nincs otthon fokhagyma-zúzód, akkor ahogyan írtad:
először vékony szeletekre vágod a girizdet, majd kereszten apróra szeled, és a végén a deszkán a kés lapjával még szétnyomod.
Persze a 4 gerezd egy levesbe nálam is sok lenne, persze azt nézd meg, hogy a recept hány főre készül. Ha pl. 10 liter levest főzöl, vagy csak 2 litert, azért nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!