Romlott resztelt máj milyen tünetekre számíthatok?
Valószínűleg semmire,mert nem volt kánikula.
De csinálhat hányást ,hasmenést,extrém esetben hepatitist.
Mi lenne,ha megszabadulnál tőle egy kis szódabikarbónás ásványvízzel??
szerintem annak a májnak semmi baja sem volt, gondolom zsír vagy olaj is volt benne, mivel a hagymát azon dinsztelik
Ha zsiradék nélkül készült akkor pedig éreztél volna rajta keserű ízt és savanyú szagot.
Egyél meg egy normafloret
Ha olyan mikróba lett volna rajta, ami toxikus azt éreztedvolna... De egyrészt hőkezelt volt, másrészt a máj több naposan már eléggé kemény, tehát elmegy a nedvesség a szövetek közül így a vízaktovitása igen alacsony, ami nem kedvez a mikróbák szaporodásának. Ráadásul zsír alatt volt, ami ugyancsak tartósít... Mi így szoktunk "eltenni" májat. Zsírban lesütni, sehol nem lóghat ki.. 1,5 hetig eláll hűtőben....
Ha semmit nem éreztél rajta, valószínűleg semmi baja, maximum lazább széklet (nekem a friss máj is okozza)
A máj nyersen veszélyes ha sokáig tartják(a benne lévő vér, és rengeteg víz miatt), hőkezelve nem
Nem vettem észre semmit, de egy régi emlékkép felvillant, mikor egyszer nagyon éhesen értem haza, feltéptem a hűtőt és elkezdem belapátolni a rizses májat.
Az ötödik kanál után éreztem hogy nagyon furcsa az íze és büdös, valamint zöldes nyálkás és ragadt is.
Attól sem lett semmi bajom, igaz akkor ittam rá fél liter tejet amitől úgy gondoltam, hogy jót tesz, de lehet hogy
csak placebo hatása volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!