Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Romlott resztelt máj milyen...

Romlott resztelt máj milyen tünetekre számíthatok?

Figyelt kérdés
Mint később kiderült egy 4 napos resztelt májat ettem ami tegnap eset (15 órája)nem volt hűtőben. Az íze nem volt rossz, mire készülhetek ?

2013. jún. 3. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg semmire,mert nem volt kánikula.

De csinálhat hányást ,hasmenést,extrém esetben hepatitist.

Mi lenne,ha megszabadulnál tőle egy kis szódabikarbónás ásványvízzel??

2013. jún. 3. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt rossz íze, akkor nem romlott meg. 4 napos kaja a hűtőben simán ehető, így, hogy kicsit nyaralt a konyhapulton már nyilván neccesebb, de ilyen 15 fokos időben jó eséllyel szerencséd volt. Max. egy kis hígabb széklet és kész.
2013. jún. 3. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy baja lenne, én is ettem már így meg májat, nem volt gond. Ha lesznek is tünetek, szerintem nem vészesek, hasmenés, gyomorfájdalom. Én ha úgy érzem, hogy olyat ettem meg amit már nem kellett volna, eszek egy gerezd fokhagymát apróra vágva, összenyomva (általában mézzel, de elhagyható)és tutira megúszom a rosszullétet.
2013. jún. 3. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem annak a májnak semmi baja sem volt, gondolom zsír vagy olaj is volt benne, mivel a hagymát azon dinsztelik

Ha zsiradék nélkül készült akkor pedig éreztél volna rajta keserű ízt és savanyú szagot.

Egyél meg egy normafloret

2013. jún. 3. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan mikróba lett volna rajta, ami toxikus azt éreztedvolna... De egyrészt hőkezelt volt, másrészt a máj több naposan már eléggé kemény, tehát elmegy a nedvesség a szövetek közül így a vízaktovitása igen alacsony, ami nem kedvez a mikróbák szaporodásának. Ráadásul zsír alatt volt, ami ugyancsak tartósít... Mi így szoktunk "eltenni" májat. Zsírban lesütni, sehol nem lóghat ki.. 1,5 hetig eláll hűtőben....

Ha semmit nem éreztél rajta, valószínűleg semmi baja, maximum lazább széklet (nekem a friss máj is okozza)


A máj nyersen veszélyes ha sokáig tartják(a benne lévő vér, és rengeteg víz miatt), hőkezelve nem

2013. jún. 4. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Vízaktivitása


Bocsánat

2013. jún. 4. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
na mi történt?
2013. jún. 10. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem vettem észre semmit, de egy régi emlékkép felvillant, mikor egyszer nagyon éhesen értem haza, feltéptem a hűtőt és elkezdem belapátolni a rizses májat.

Az ötödik kanál után éreztem hogy nagyon furcsa az íze és büdös, valamint zöldes nyálkás és ragadt is.

Attól sem lett semmi bajom, igaz akkor ittam rá fél liter tejet amitől úgy gondoltam, hogy jót tesz, de lehet hogy

csak placebo hatása volt :)

2013. jún. 13. 19:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!