A gyümölcsben levő szénhidrát ugyanolyan hizlaló, mint az édességben levő?
Keress rá az interneten, hogy MENNYI szénhidrát van a gyümcsölcökben és MENNYI a csokiban, meg egyéb édességben.
Akkor rájössz, hogy a gyümölcsökben nincs "rengeteg szénhidrát", hanem jóval kevesebb, mint a csokikban.
Itt egy táblázat a csokik-édességek és a gyümölcsök kalória és szénhidráttartalmáról - láthatod, hogy a gyümölcsök kb a negyedét tartalmazzák legfeljebb:
Csokik
Megnevezés energia fehérje zsír szénhidrát
Balaton szelet (ét) 510 5.5 28.1 58.9
Balaton szelet (tej) 506 6.3 27.2 59.3
Chokito 451 2.2 16.6 70.2
Duna kavics 451 11.7 21.2 53.4
Francia drazsé 451 11.7 21.2 53.4
Kinder csokoládé 554 10 34 52
Kit-kat 532 5.3 29.6 64.1
Konyakmeggy 437 5.0 17.6 61.8
Korpovit keksz 453 13.9 13.0 67.0
Kristálycukor 400 0.0 0.0 99.9
Milka tejcsokoládé 556 7.8 36.6 48.4
Pilóta keksz 512 5.2 25.9 64.4
Piros mogyorós (ét) 548 7.1 38.7 42.5
Piros mogyorós (fehér) 571 7.8 38.9 47.2
Piros mogyorós (tej) 560 7.7 38.1 46.1
Pudingpor 388 2.5 8.7 75.0
Gyümölcsök:
Alma 30 0.4 0.4 7
Ananász 51 0.4 0.7 12.0
Avokadó 139 0.9 14.2 0.8
Banán 103 1.3 0.1 24.2
Birsalma 41 0.6 0.9 9.1
Citrom 25 0.4 5.8 2.3
Cseresznye 61 0.8 0.7 14.0
Egres 38 0.6 1.4 8.0
Eper 34 0.4 0.5 7.0
Füge 64 0.0 0.3 15.5
Görögdinnye 29 0.5 0.2 6.5
Grapefruit 35 0.5 1.6 7.2
Kajszibarack 46 0.9 0.6 10.2
Kiwi 55 1.0 0.6 11.3
Körte 50 0.4 0.3 12.0
Málna 28 1.2 0.8 5.4
Mandarin 44 0.7 0.8 9.8
Mangó 56 0.0 0.2 13.4
Meggy 51 0.8 1.4 11.0
Narancs 40 0.6 1.5 8.5
Nektarin 48 0.4 0.5 11.4
őszibarack 40 0.7 0.3 9.0
Papaja 32 0.0 0.1 7.6
Ribizli, (fekete) 47 0.9 2.0 9.5
Ribizli, (vörös) 33 0.6 1.2 7.0
Szamóca 34 0.9 0.6 7.2
Szeder 32 0.8 1.8 6.0
Szilva 57 0.7 0.5 13.1
Szilva, (ringló) 59 0.0 0.8 13.5
Szőlő 76 0.6 0.5 18.1
23.23: Akkor semmi baj, mert amikor a csokival elegyedik, akkor már megint nem finomított...:P Valszeg fogalmad sincsen, miről beszélsz.
Kérdező: pontosan ugyanúgy hizlal, ha ugyanannyit viszel be belőle. A cukor az cukor. Csak ahogy az első leírta, a gyümölcsökben sokkal kevesebb van. Mondjuk napi szinten SOK gyümölcsöt tényleg nem érdemes fogyókúra címén megenni, de ha már fogyókúrázol, akkor eleve az első dolgod legyen kiszámolni a napi kalóriaszükségleted és a bevitt kalóriákat...
Szerinted az édességekhez milyen cukrot adnak, szintetizáltat? (Nem mintha akkor károsabb lenne, de szerencsére ebbe most nem kell belemennünk.)
A kristálycukor a cukorrépából kinyert, megtisztított természetes cukor. Mellesleg az édességekhez gyakran nem is szacharózt, hanem glükóz-fruktóz szirupot adnak, vagyis lényegében ugyanazt, ami a gyümölcsökben általában előfordul. Egyszerűen csak többet. A többi kemofóbia.
a szénhidrát értéke összeállhat cukorból, keményítőből és rostból.. értelemszerüen az arányuk más a csokiban, és más a gyümölcsökben. olvasd a linket!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!