Cigánymeggyből lehet valamit csinálni, pl lekvár ilyesmi?
én is szeretem,csak mindenki azt mondta, hogy nem lehet eltenni. én meg szeretném, nagyon szeretek nyáron lekvárt stb főzni.
esetleg nincs egy bevált recepted?
A lekvár az nagyon jó. Én nagyon nem szeretek lekvárt főzni, meg a lekvárt sem szeretem, így simán elrakni befőttként nem nagyon lehet, vagy is lehet de abból több lé lesz mint gyümölcs.
Én régebben szörpöt csináltam belőle amikor még 15-20 éves voltam receptet sajnos már nem tudok küldeni, de még lehet sütibe is rakni, meg a nagymamámnak egyedi receptje van rá, azt hiszem a neten is fent van valahol, mert a nagybátyám minden jó receptet felrakott.
De majd ha lesz időm küldök egy párat.
Ilyenből csináltam egyszer a legfinomabb meggylekvárt. Csak kimagozni volt kissé idegtépő, mert egyszerre 2 ládával kaptam. Ha nekiültök 3-4-en, akkor hamar végeztek vele.
Én befőttnek is tettem el belőle, az is jó lett.
Még sokkal jobb is lekvárnak, mint a többi meggy, ugyanis a cigánymeggy általában húsosabb, míg a többi meg levesebb. Sokkal könnyebb lekvárrá főzni. A többi meggyet meg ha kicsit kinyomkodsz is, akkor is tovább kell főzni, hogy tömörebb elegyet kapj.
Fincsi lesz az!
Cigány megyünk nagyobb szeműek szinte mint a pándi.
Én lekvárt, szörpöt, befőttet készítek.
Mindennek kiváló.
Kimagozom, bot-mixerezem, (3 litert) felrakom főni, mielőtt kezdene fölmelegedni, kiveszek belőle egy szedőkanálnyit, abba elkeverek kettő csomag, (ha nem keményre akkor másfél csomag) jobb minőségű Dzsemfixet. (Dr.Oetker Szuper)
Felfőzöm 5 percig, (állandó keverés) bele annyi cukor amennyi a szájíznek jó, azzal is felfő, bele a dzsemfixes, 5 percig fő, forrón üvegekbe, száraz dunsztba.
Elég kemény állagú lesz, ( van úgy hogy ülepedik, vagy úgy megszakadás látszik, azt bontáskor össze kavarással elegyítjük)
Mivel saját fa, így mindennap főzöm a kis adagot, amíg el nem fogy, meg szörpöt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!