Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Cigánymeggyből lehet valamit...

Cigánymeggyből lehet valamit csinálni, pl lekvár ilyesmi?

Figyelt kérdés
2013. máj. 14. 09:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen !!! Mindent lekvárt ,sütibe , meggyszószt ,bármit amit meggyböl csinálnál : a nagymamamnál van cigánymeggy fa : Nekem ez a kedvenc meggy fajtám ..
2013. máj. 14. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

én is szeretem,csak mindenki azt mondta, hogy nem lehet eltenni. én meg szeretném, nagyon szeretek nyáron lekvárt stb főzni.

esetleg nincs egy bevált recepted?

2013. máj. 14. 10:07
 3/8 anonim ***** válasza:

A lekvár az nagyon jó. Én nagyon nem szeretek lekvárt főzni, meg a lekvárt sem szeretem, így simán elrakni befőttként nem nagyon lehet, vagy is lehet de abból több lé lesz mint gyümölcs.

Én régebben szörpöt csináltam belőle amikor még 15-20 éves voltam receptet sajnos már nem tudok küldeni, de még lehet sütibe is rakni, meg a nagymamámnak egyedi receptje van rá, azt hiszem a neten is fent van valahol, mert a nagybátyám minden jó receptet felrakott.

De majd ha lesz időm küldök egy párat.

2013. máj. 14. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ilyenből csináltam egyszer a legfinomabb meggylekvárt. Csak kimagozni volt kissé idegtépő, mert egyszerre 2 ládával kaptam. Ha nekiültök 3-4-en, akkor hamar végeztek vele.

Én befőttnek is tettem el belőle, az is jó lett.

2013. máj. 14. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
kiváló.Kimagozva a fagyasztóba sokáig jó lesz /2 ÉV/.Sütibe,főzeléknek,levesnek. Legjobb bor- alapanyag is!
2013. máj. 14. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Még sokkal jobb is lekvárnak, mint a többi meggy, ugyanis a cigánymeggy általában húsosabb, míg a többi meg levesebb. Sokkal könnyebb lekvárrá főzni. A többi meggyet meg ha kicsit kinyomkodsz is, akkor is tovább kell főzni, hogy tömörebb elegyet kapj.

Fincsi lesz az!

2013. máj. 14. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi
2013. máj. 14. 11:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Cigány megyünk nagyobb szeműek szinte mint a pándi.

Én lekvárt, szörpöt, befőttet készítek.

Mindennek kiváló.

Kimagozom, bot-mixerezem, (3 litert) felrakom főni, mielőtt kezdene fölmelegedni, kiveszek belőle egy szedőkanálnyit, abba elkeverek kettő csomag, (ha nem keményre akkor másfél csomag) jobb minőségű Dzsemfixet. (Dr.Oetker Szuper)

Felfőzöm 5 percig, (állandó keverés) bele annyi cukor amennyi a szájíznek jó, azzal is felfő, bele a dzsemfixes, 5 percig fő, forrón üvegekbe, száraz dunsztba.

Elég kemény állagú lesz, ( van úgy hogy ülepedik, vagy úgy megszakadás látszik, azt bontáskor össze kavarással elegyítjük)

Mivel saját fa, így mindennap főzöm a kis adagot, amíg el nem fogy, meg szörpöt is.

2013. máj. 14. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!