Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a debreceni és...

Mi a különbség a debreceni és a főzőkolbász között?

Figyelt kérdés
debreceni, főzőkolbász

2013. máj. 9. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát azért még a debreceni páros kolbász valamivel csak jobb, mint a közönséges főzőkolbász. Ez utóbbinak már csak a neve és az ára kolbász.

A debreceninek még van valami kis kolbász-íze, ha megsütöm. Bár lehet, hogy csak bele-érzem?

2013. máj. 9. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igazi klasszikus, magyar kolbász, melynek ízét magas hústartalma és az erős fűszerezés adja. A „debreceni mód”-on azt jelenti, hogy a húst nagylyukú darálón darálják le és a fokhagymát összezúzva, vízben áztatva, majd leszűrt levét a fűszerezett húsmasszához hozzáadva készül. Vékony kolbászbélbe töltik, majd a jellegzetes debreceni pár készítése után pirosra füstölik. A debreceni kolbászt pulykahúsból is készítik. Sütve, főzve, különböző ételek alapanyagaként sokrétű a felhasználása, de mégis a jó karéj kenyér és az adag mustár mellett gözölgő frissen főtt debreceni az igazi


főzőkolbász a parizerhez hasonló húsipari termék. Tartósítását egy rövid füstölés és egy kíméletes főzés adja, a kolbászt mindig hűtve kell tárolni. Összetétele változatos lehet, mert a húsipar maradékanyagaiból készül. Ha otthon állnánk neki főzőkolbászt készíteni, akkor szükségünk lenne húsra, szalonnára, sóra, paprikára, borsra, fokhagymára és kolbászbélre. A főzőkolbászt ajánlatos mindig megfőzve fogyasztani

2013. máj. 9. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat!
2013. máj. 9. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:

A debreceni sütve szeretem, de valóban, mustárral, esetleg pár szem krumplit is sütök mellé, és igazi jó puha kenyérrel.


A főzőkolbászra azt mondom, sajnos az már leginkább csak paprikával kevert szója és egyéb "adalékanyag", valódi hús nem sok van benne!

2013. máj. 9. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 doboszoli ***** válasza:

A "főzőkolbász" ehetetlen kategória, a legtöbb debreceni szintén (csak legalább jó drága), tisztelet az 1-2 kivételnek.

Sajnos a manapság gyártott töltelék áruknál a mennyiség, és a nyereség erősen felülírja a minőséget.

Telente jómagam is gyártom, 1700 forintért, lapockából, és kemény húsos szalonnából. Szeretik.

2013. máj. 9. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

nekem eddig sajnos kimaradt az életemből a debreceni, mert azt gondoltam, ugyanaz, mint a főzőkolbász.

sajnos a közelemben lévő húsboltot megkérdeztem, ott nem tartanak, mert nincs rá igény. a tescoban kaiser (650 Ft) és pick (1000 Ft) márkájút láttam, a cba-ban is volt 2 féle, de azok márkájára nem emlékszem. van személyes tapasztalatotok, melyik márka a legfinomabb?

2013. máj. 10. 11:08
 7/7 doboszoli ***** válasza:
Javasolnám a "Debreczeni páros kolbász" nevűt, valóban Debrecen gyártja, vákuumozott csomagolás, és azért "páros", mert 3 darab van benne.)) Tényleg!
2013. máj. 12. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!