Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rozsdamentes vagy zománcozott...

Rozsdamentes vagy zománcozott bogrács a jobb?

Figyelt kérdés
Vééégre kertesházban lakunk, így szabad a bográcsozás!! Csak milyet érdemes venni? Tudom, van öntöttvas is, de a pénztárcánk csak a másik kettőt engedi! (dE Nem baj :)
2013. máj. 8. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
rozsdamentes .. vagy réz bár az sajna nagyon drága .
2013. máj. 8. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A zománcos is jó, csak talán annak könnyebben sérül a felülete.


Öntöttvas? :o

Kovácsolt vasra gondoltál? :)

2013. máj. 8. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A zománcos elég vékony falú, könnyen sérül, viszont olcsóbb.

A rozsdamentes általában szintén vékony falú, nem sérül könnyű karbantartani.

Az öntött vas általában jó vastag falú, (jobb a hőelosztása, nehezebben ég oda a rövid lében főzött kaja, nehezebben ég át az anyag, annyi, hogy jó nehéz)

Viszont figyelni kell a tárolására, ki kell kenni belül füstölt szalonna zsírral, vékonyan, mert berozsdálhat.


Kovácsolt vasról nem tudok, max az állványt szokták abból csinálni.

A rész szintén jó hővezető, így jó a hőelosztása.



A 2-ből mindenképpen a rozsdamentes jobb!!

Sokkal tartósabb!

2013. máj. 8. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
*réz
2013. máj. 8. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!