Rozsdamentes vagy zománcozott bogrács a jobb?
Figyelt kérdés
Vééégre kertesházban lakunk, így szabad a bográcsozás!! Csak milyet érdemes venni? Tudom, van öntöttvas is, de a pénztárcánk csak a másik kettőt engedi! (dE Nem baj :)2013. máj. 8. 13:21
1/4 anonim válasza:
rozsdamentes .. vagy réz bár az sajna nagyon drága .
2/4 anonim válasza:
A zománcos is jó, csak talán annak könnyebben sérül a felülete.
Öntöttvas? :o
Kovácsolt vasra gondoltál? :)
3/4 anonim válasza:
A zománcos elég vékony falú, könnyen sérül, viszont olcsóbb.
A rozsdamentes általában szintén vékony falú, nem sérül könnyű karbantartani.
Az öntött vas általában jó vastag falú, (jobb a hőelosztása, nehezebben ég oda a rövid lében főzött kaja, nehezebben ég át az anyag, annyi, hogy jó nehéz)
Viszont figyelni kell a tárolására, ki kell kenni belül füstölt szalonna zsírral, vékonyan, mert berozsdálhat.
Kovácsolt vasról nem tudok, max az állványt szokták abból csinálni.
A rész szintén jó hővezető, így jó a hőelosztása.
A 2-ből mindenképpen a rozsdamentes jobb!!
Sokkal tartósabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!