Van olyan itt, aki "házi" csirkét vesz ismerőstől, falubelitől, piacról? Tényleg jobb, mint a bolti? Tudhatom ezt biztosra? Mennyiért veszitek?
Össze sem lehet a kettőt hasonlítani. Természetesen csak akkor, ha megbízható ismerőstől veszed. A kukoricán nevelt csirke húsa nem esik szét főzéskor,az íze pedig sokkal jobb.
Az ára kicsivel drágább,mint a bolti. De minden faluban, városban más.
Árat nem tudok,mert mi nagyszüleimtől kapjuk.
Össze se érdemes hasonlitani a kettőt,még a húsleves színén is látszik messziről hogy házi vagy bolti csirke.
Ha van lehetőséged ismerőstől, vagy ismerős ismerősétől vásárolnod, akkor inkább azt venném, mint a boltit.
Ahogyan írják, sokkal finomabb, valóban nem szabad összehasonlítani sem a boltival sem a színét, sem az ízét.
Arra számolj, hogy a főzési ideje hosszabb, különösen, ha már kb. egy éves tyúkról, kakasról van szó, és nem egy pár hónapos jércéről.
Ha jérce, azt általábanh sütjük, vagy kirántjuk. Ha már tyúk, kakas (tehát igen közel van, vagy már át is lépte az 1 éves kort), akkor nagyon finom a leves, a pörkölt, ill. szokták levesben egy kicsit előfőzni és megtöltve egészben megsütni. Nyam-nyam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!