Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A felforralt tejen egy idő...

A felforralt tejen egy idő után miért képződik hártya?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 17. 09:09
 1/2 anonim ***** válasza:
59%
Az a tej föle, vagyis a tej zsiradéka. Ha házi tejet forralsz, azon nagyon vastagon áll a tejszín a tetején, mi imádjuk.
2013. ápr. 17. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
45%

A forraláskor a tejböl a fehérje egy része kicsapódik és ez képezi a hártyát - a tej "börét", ahogy sok helyen nevezik.

EZ ugyanaz a folyamat, mint amikor tojást fözöl és a fejérje kicsapódik, azaz megfö.

2013. ápr. 17. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!