1/2 anonim válasza:
Az a tej föle, vagyis a tej zsiradéka. Ha házi tejet forralsz, azon nagyon vastagon áll a tejszín a tetején, mi imádjuk.
2/2 anonim válasza:
A forraláskor a tejböl a fehérje egy része kicsapódik és ez képezi a hártyát - a tej "börét", ahogy sok helyen nevezik.
EZ ugyanaz a folyamat, mint amikor tojást fözöl és a fejérje kicsapódik, azaz megfö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!