Szerintetek a krumplis tészta hogy az igazi?
Köszönöm a válaszokat
nem gondoltam volna , hogy ennyi komment lesz :)
Igazság szerint én már "unom" a "sima" verziót , ami "száraz" ezért kérdeztem .
Jöhetnek még tippek
Múltkor pl. tejfölt nyomattam rá , úgy is nagyon finom volt ,bár sokan furcsállták :)
Én így szeretem:
Kifőzött széles metéltre bőségesen tört, főtt krumplit keverek.
Kevés zsírt alátéve teflon(kerámia bevonatos) serpenyőbe simítom, 5-6 centi vastagon.
Intenzív tűzön pirítom, 4-5 percig, majd mint a palacsintát megfordítom, és újabb pár percig takaros barnára pirítom.
Só, bors, és fogyasztható.
Ha rendelkezésre áll némi tepertős zsír, még javít az ügyön.
Érdekes az a válaszoló, aki azt írja, hogy "semmi felesleges fűszer", de tesz rá fűszerkeveréket. Ezek drágák is és nem is tudja, hogy milyen fűszer van benne.
Mi így szeretjük:
Zsíron hagymát pirítok, rá pirospaprika, erre a kockára vágott krumpli. Ha megfőtt (kicsit hosszabb lével), ráteszem a kifőtt kockatésztát, és átpirítom. A krumpli egyrésze egészben marad, egyrésze keverés közben széttörik.
Én pont úgy, mint a 3-as!
Hagymát dinsztelek, beleforgatom a kifőzött tésztát, sózom, borsozom. Így szoktuk meg, így szeretjük.
LOL:
Nem kell a rengeteg variáción csodálkozni, ezek nem ellentétek, hanem a különböző ízléseket, és a magyar konyha változatosságát mutatják.
Lehet bennük válogatni, próbálgatni, miért kellene azt mondani egyikre vagy másikra, hogy az övé nem jó. Dehogynem, csak próbáld ki, próbálj valami mást is, mint amit eddig megszoktál, itt a lehetőség, nem kell törnöd a fejed, ha valami újat akarsz.
Lehet ezt a sokféleséget így is nézni, és akkor már nem elszörnyedsz, hanem örül a lelked a sokféleség láttán.
az finom lehetett
halászlében
csorog a nyálam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!