Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek a krumplis tészta...

Szerintetek a krumplis tészta hogy az igazi?

Figyelt kérdés
Ha van egy kis szaftja , vagy ha "száraz" , illetve Ti hogy csináljátok / szeretitek ?

2013. ápr. 9. 23:20
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

nem gondoltam volna , hogy ennyi komment lesz :)

Igazság szerint én már "unom" a "sima" verziót , ami "száraz" ezért kérdeztem .

Jöhetnek még tippek

Múltkor pl. tejfölt nyomattam rá , úgy is nagyon finom volt ,bár sokan furcsállták :)

2013. ápr. 10. 00:28
 12/22 doboszoli ***** válasza:
100%

Én így szeretem:

Kifőzött széles metéltre bőségesen tört, főtt krumplit keverek.

Kevés zsírt alátéve teflon(kerámia bevonatos) serpenyőbe simítom, 5-6 centi vastagon.

Intenzív tűzön pirítom, 4-5 percig, majd mint a palacsintát megfordítom, és újabb pár percig takaros barnára pirítom.

Só, bors, és fogyasztható.

Ha rendelkezésre áll némi tepertős zsír, még javít az ügyön.

2013. ápr. 10. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy szeretjük,hogy miután össze van keverve a krumpli a tésztával meg van egy kicsit pirítva.egy kis tejfölt rá és isteni! :)
2013. ápr. 10. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes az a válaszoló, aki azt írja, hogy "semmi felesleges fűszer", de tesz rá fűszerkeveréket. Ezek drágák is és nem is tudja, hogy milyen fűszer van benne.

Mi így szeretjük:

Zsíron hagymát pirítok, rá pirospaprika, erre a kockára vágott krumpli. Ha megfőtt (kicsit hosszabb lével), ráteszem a kifőtt kockatésztát, és átpirítom. A krumpli egyrésze egészben marad, egyrésze keverés közben széttörik.

2013. ápr. 10. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én pont úgy, mint a 3-as!

Hagymát dinsztelek, beleforgatom a kifőzött tésztát, sózom, borsozom. Így szoktuk meg, így szeretjük.


LOL:

Nem kell a rengeteg variáción csodálkozni, ezek nem ellentétek, hanem a különböző ízléseket, és a magyar konyha változatosságát mutatják.

Lehet bennük válogatni, próbálgatni, miért kellene azt mondani egyikre vagy másikra, hogy az övé nem jó. Dehogynem, csak próbáld ki, próbálj valami mást is, mint amit eddig megszoktál, itt a lehetőség, nem kell törnöd a fejed, ha valami újat akarsz.


Lehet ezt a sokféleséget így is nézni, és akkor már nem elszörnyedsz, hanem örül a lelked a sokféleség láttán.

2013. ápr. 10. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
nekem multkor maradt 2 tányérnyi halászlé ,de már senki nem akarta megenni : Igy ebbe főztem bele a krumplit és igy törtem össze szaftosra hagytam : A családom szerint nagyon finom lett ..
2013. ápr. 10. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 A kérdező kommentje:

az finom lehetett

halászlében

csorog a nyálam :)

2013. ápr. 10. 11:33
 18/22 bumbi02 ***** válasza:
100%
Én úgy kezdem el, mint a paprikás krumplit, de kevesebb vízzel öntöm fel a hagymás-pirospaprikás-sós-borsos krumplit. Kis majoranna, és puhára főzöm a krumplit, majd áttöröm ebben a szaftban ha megfőtt. Aztán belekeverem a tésztát:)
2013. ápr. 10. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
Jaja múltkor is ment a vita a krumplifőzeléken, hogy kinél fehér kinél piros :D Olyan vita volt hogy csak na, a fehérek lepontozták a pirosat és így fordítva. Most is ez megy ezért inkább én csak azt mondom mindenki úgy készítse és egye ahogyan a legjobb az ő szája íze szerint :)
2013. máj. 11. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim válasza:
0%
Ha van benne krumpli :D
2013. máj. 11. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!