Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a robbanócukor? Hogyan...

Mi az a robbanócukor? Hogyan készítik?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 9. 13:09
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Nos, a trükkös nyalánkság úgy készül, hogy a forró cukorszirupba gyártáskor szén-dioxidot juttatnak, mégpedig hatalmas – a normál légnyomás negyvenszeresének megfelelő – nyomással. A massza lehűtése után a nagy nyomású szén-dioxid ezernyi apró buborékba zárva ott marad a cukorszemekben. Szopogatáskor ezek a bubik pukkannak ki, és ez okozza szájpadlásunkon a csiklandós érzést. Az ártalmatlan kis robbanások nem tesznek kárt sem a fogakban, sem a nyálkahártyában, és a szervezetbe jutó szén-dioxid mennyisége is elenyésző: egy egész zacskó cukorka kevesebbet tartalmaz belőle, mint egyetlen korty kóla.
2013. ápr. 9. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!