1/1 anonim válasza:
Nos, a trükkös nyalánkság úgy készül, hogy a forró cukorszirupba gyártáskor szén-dioxidot juttatnak, mégpedig hatalmas – a normál légnyomás negyvenszeresének megfelelő – nyomással. A massza lehűtése után a nagy nyomású szén-dioxid ezernyi apró buborékba zárva ott marad a cukorszemekben. Szopogatáskor ezek a bubik pukkannak ki, és ez okozza szájpadlásunkon a csiklandós érzést. Az ártalmatlan kis robbanások nem tesznek kárt sem a fogakban, sem a nyálkahártyában, és a szervezetbe jutó szén-dioxid mennyisége is elenyésző: egy egész zacskó cukorka kevesebbet tartalmaz belőle, mint egyetlen korty kóla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!