Azt a bizonyos "ovis tea"-t milyen filterből készítik?
szia
egy fórumban ezt találtam
"
Akkor fellebbentem a fátylat. Régebben nyári munkásként konyhafőnök voltam egy balatoni gyerektáborban, minden reggel ilyen teát főztünk. Az elkészítés módja: kis lábasban forralunk 2-3 liter vizet, ha felforr, beleszórunk némi Garzon teafüvet (mondjuk 3-5 dekányit). Ezt negyedkilós papírzacskós kivitelben lehet kapni sok helyen, általában hipermarketekben és élelmiszer-nagykerekben (Interfruct, Friss koktél). Jól kiáztatjuk a teát és forralunk bazi nagy fazékban 50 liter vizet. Ha az is felforr, lezárjuk és teaszűrőn keresztül beleöntjük a teakoncentrátumunkat. Ezután beízesítjük, 50 liter teához általában 2,5-3 kg cukor és 0.5-1 liter citromlé kell, ízlés szerint. 3kg cukorral és 1 liter citromlével már egészen ovis lesz a teánk. Ha igényesek akarunk lenni, pár darab igazi citromot is belekarikázhatunk. "
bocsi ez lemaradt:
"Rég voltam ovis, anno tutira nem volt szörp...
Egyetlen darab teafiltert (lehetőleg sárga Lipton) kell feloldani iszonyatos mennyiségű vízben (10 liter, akár több is). A kapott enyhén sárgás, ízetlen löttybe töménytelen cukrot szórsz, míg összeragad tőle a szád, majd annyi citromot (nem igazit, hanem Olympus-t), hogy a ragadós íz mellé hánytató savanykásság is járuljon."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!