Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A HELL enegiaital mennyire káros?

A HELL enegiaital mennyire káros?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem károsabb, mint az összes többi
2013. ápr. 6. 12:22
 2/10 anonim ***** válasza:
45%
Félúton van a pálinka és a csapvíz között.
2013. ápr. 6. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első tökéletesen megválaszolta. Mire vagy kíváncsi? A károsságra nincs mértékegység... Ma már nem annyira károsak az energiaitalok, mint régen, ugyanis évek óta kivonták belőlük a taurint. Koffein viszont maradt benne. A Hellnek van +20% koffeines kiszerelés, ami kb 1 csésze kávénak felel meg. Ha kávét iszol, akkor ezt is ihatod nyugodtan, a hatás kb ugyan az, de nyilván egyik sem egészséges.

De ha feltetted ezt a kérdést, akkor feltételezem kiskorú vagy, úgyh maradj az alvásnál.

2013. ápr. 6. 12:31
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Minden amit mértéktelenül fogyasztanak az káros!

1 doboz energiaital még nem káros!

Ma már sok energiaitalba nem tesznek taurint és koffeint sem!

2013. ápr. 6. 12:32
 5/10 A kérdező kommentje:
azért kérdezem mert pl a dobozán az összetevőknél egy darab E betűs dolgot sem találtam.
2013. ápr. 6. 12:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem csak az E betűs dolgok a károsak, másrészt, az E betűvel való megjelölést nagyon könnyű kiküszöbölni úgy, hogy kiírják teljes szóval az adott összetevőt. Gyanítom abban a 5-6 sorban több ismeretlen szót találsz, mint egy idegennyelvű tankönyvben, szóval lehet azok mind E betűjelzésű anyagok.

De rengeteg vitamin is van bennük, amik táplálékkiegészítés szempontjából fontosak. Nem azt mondom, hogy egészséges, mert nem az, viszont ami miatt ellettek ítélve az energiaitalok anno az a taurin volt, mert az szépen lassan cseppfolyósítja az agyadat, de mondom, azt már kiszedték belőlük. Ihatod nyugodtan.

2013. ápr. 6. 14:27
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Egyrészt: baromság az, hogy minden összetevő aminek E-s kódja van káros. Ezek nagy része teljesen természetes dolog.

Másrészt nem csak az E-kódos dolgok lehetnek károsak.

Harmadrészt minden energiaital rendkívül káros, a Hell semmiben sem kivétel.

Tele van koffeinnel, taurinnal, cukorral... Tulajdonképpen egyetlen olyan anyag sincs benne, amire a szervezetnek szüksége lenne.

2013. ápr. 6. 18:02
 8/10 A kérdező kommentje:
3. válaszolónak meg annyit üzennék, hogy nem a kort kell fitogtatni mivel nem az volt a kérdés, hogy kitalálod-e nagykorú vagy kiskorú vagyok. Juteszembe az sokkal egészségesebb, hogy a 'kiskorúak'' java része hót részegen fetreng az árokba és minden percbe cigit szív igaz? azzal nincs baj.. de ha én megiszok egy energiaitalt már katasztrófa
2013. ápr. 7. 12:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Most min sértődtél meg? Senki nem mondta, hogy rendben van, de én nem vághatom őket pofán az apjuk helyett. Azt sem mondtam, hogy katasztrófa, hogy iszol, sőt mindkét válaszomba külön írtam, hogy ihatod nyugodtan... én is 12 éves korom óta iszok energia italt. A végét poénnak szántam, hogy a helyedben inkább az alvást választanám a koffein helyett, ha megteheted. De bocs.
2013. ápr. 7. 17:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Ú a sok monster függő kis 12 éves vérpistike, hogy leszavazta a válaszom, de szánalmasak vagytok! :D
2013. ápr. 7. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!