Gyümölcs után miért nem lehet inni?
Figyelt kérdés
A mamám és anyukám sose engedte, hogy igyak a gyümölcs után. pedig én még a görögdinnye után is szomjas vagyok... :D2009. szept. 20. 17:20
1/9 anonim válasza:
Én csak arról halottam hogy nem szabad gyümölcs után tejet vagy kakaót inni, ha vizet iszol utána nem lesz bajod mert a gyümölcs nagyrésze is víz :)
2/9 anonim válasza:
Állítólag ez a szabály még azokból az időkből származik, amikor a víztől és a
gyümölcstől külön-külön is lehetett kolerát, tífuszt, vérhasat kapni.
Igyál nyugodtan!
3/9 anonim válasza:
Én csak azt hallottam hogy citrusfélék után tejterméket enni/inni nem szabad mert f*sás lesz a vége...
4/9 anonim válasza:
nekem anno azt mondták, hogy azért, mert hasmenésem lesz tőle :D
5/9 anonim válasza:
Tejtermékekre vonatkozik, nem tudom a vízzel hogy hozták össze, biztos rájuk marad régről, azzal az indokkal amit az egyik előző válaszoló is írt.
De sosem kérdezted meg Tőlük, MIÉRT?:))
6/9 anonim válasza:
nekem is ezt mondták, hogy fosni fogok tőle :D
7/9 anonim válasza:
Igyál rá nyugodtan, max tényleg meghajt :D Más bajod aligha lenne tőle.
8/9 anonim válasza:
Az oka az, hogy régen semmilyen gyümölcsöt nem mostak meg (mert nem is permeteztek, a levegö is tisztább volt és ivóviz is sokkal kevesebb), és a gyomorsav volt az, ami fertötlenitette, ha véletlen valami bekerült a gyomorba. Ha rögtön ittán a gyümölcs után, akkor a gyomorsav felhigult, nem tudta ellátni ezt a feladatot és könnyen kapott az ember hasmenést.
9/9 anonim válasza:
Hát, nekem nagy mázlim van...ha dinnyét eszek vagy paradicsomot még arra is ihatok tejet(boltit), nem hajt meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!