Zabpehely és zabpehely között van különbség?
Igen, ez már egy másik kérdés. Multikban nem lehet magyar zabpelyhet kapni. Illetve alig van magyar vaj is. Szappant sem láttam. A zabot régen semmibe nézték, lovakat etettek vele, mi is elő tudnánkl állítani, én is szívesebben vennék magyart.
A Coopban láttam amúgy magyar zabpelyhet is, de elég drága. Viszont ha teljes kőrlésű, akkor lehet, megéri és áttérek arra. :-)Csak ha tudnám, hogy teljes kiőrlésű ÉS olcsó, akkor azt választanám. :-)
Régebben talán azért nem kedvelték mert a zab sikértartalma kicsi és ezért kenyérsütéshez önmagában nem jó. A gabona sikér
tartalmától lesz a kenyér puha és ruganyos bélzetű. Nem volt jó kenyérnek hát adták a lovaknak.
Igen, régen nagyon jó magyar müzlik is voltak, de sorra mentek csődbe a gyárak. Már magyar müzli is alig-alig van, Nestlét pedig csakazértsem veszek.
Tényleg szinte mindennap érzem bevásárláskor, hogy mennyi olyan termék van, amit gyakran evnnék, de nem nagyon van magyar, vagy többszörösébe kerül a magyarnak. Pedig az élelmiszerből még biztonságosabb is lenne a magyar, mert itt nem engedik a génmódosítottat.
Lehet, tényleg áttérek a Fortunate zabpehelyre, az dráégább, de magyar. Szerintem jobb minőségű.
Erre a fórumra mondaná anyám, hogy egy 200 ft-os zabpehely miatt képes vagyok órákon át netezgetni. :-)))))
"Szerintem nincs semmi külömbség csak a márka, bio-nak van e feltüntetve, és hogy melyik boltba veszed."
A teljes kiőrlésű és a sima zabpehely között van különbség és a bio is megint más az különbséget jelent. Az megint egy msáik történet hogy a bio valóban bio e, mert van hogy csak ráírják a kereslete és árbevételi lehetősége miatt. A márkák azonos termékei között már én se hinném hogy lenne lényegi különbség ha mindkettő pl sima zabpehely, vagy két teljes kiőrlésű zabpehely között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!