Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mindig ráfázok ha vendégségben...

Mindig ráfázok ha vendégségben meg kínálnak étellel. Ha azt mondom nem, megsértődnek. Mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés

Tudom, örülnöm kéne, hogy ilyen rendesek. Ezzel nincs is gondom. A gond ott kezdődik, hogy válogatós vagyok(azért annyira nem mint haverom aki milánói/fözelékek/krémlevest képes csak megenni) és amikor megkínálnak kb. tuti, hogy olyan fűszert, vagy dolgot tesznek bele az ételbe, amire nem számítok, és nem bírom megenni...

Múltkor, megkínáltak főzelékkel, azt szeretem, gondoltam, azt nem lehet elrontani, erre mit kaptam? Borsófőzeléket, tele nyomva különböző fűszerekkel, amiktől ehetetlen volt.

És akkor megkérdezik, hogy "jaj, nem ízlik? Mondom, dede, csak nem voltam annyira éhes... :D"

Voltam így rántottával: a rántotta nálam=tojás+só

Máshol mit kaptam?:tojás+só+bors+szalonna+hagyma+magvak

Hát a szallonától rosszul vagyok... tiszta zsíros lett a tojás, azt se bírtam megenni, meg összekeveredett a szalonnával...

Sebaj, ezekből az esetekből tanulva, ha megkérdezték, eszek-e velük, akkor a válasz abban a pillanatban: Áh, köszönöm! Nem rég ettem!

Van akit nem hat meg a dumám. "Mégis mikor?" Ööö, pár órája..."

Na, akkor tuti tudsz egy kicsit enni! Megterítek! Mondom: Jaj, nem kell, nem akarok zavarni!: "Ugyan már! Nem zavarsz!"

Ha meg nem ez a vég kifejlett, akkor megsértődnek, hogy Ők megkínáltak, és "legalább kóstold meg! Finom lett!"

Ezt el is hiszem, de nem nekem finom...

Szóval mit lehet tenni? Már nem merek vendégségben tartózkodni, mert mindig feljön, hogy megkínálnak, én kellemetlen helyzetbe jövök...

2013. márc. 17. 10:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%

10-es:

Átérzem,felénk is ez a menü mindig ha vendégség van,én gyűlölöm.

Ha vendéget hivok,akkor valami könnyű levest csinálok,csirkét kétféle körettel,gyümölcssali,süti.

És basszus,hiányolják a cupákot.

Legutoljára megmondtam,nem kell hozzánk jönni,ha a cupák a fontos,én azt nem főzök...

2013. márc. 19. 10:03
 12/13 anonim válasza:
Mondhatod azt is, hogy gyomorrontásod volt, és csak háztartási kekszen és teán élsz már napok óta. Vagy a fogyókúra is jó ötlet, főleg ha a tojásos eset megismétlődne. Egyébként szerintem is csak az a finom, ha a tojáson kívül nincs más benne, max virsli karikákra vágva. Sajnos itthon mindig hagymásan csinálják, én pedig attól vagyok rosszul :(
2013. jún. 12. 19:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha valaki megsértődik azon, hogy nem kérsz enni, mert azt mondod, hogy nem vagy éhes, akkor az az ő baja, ne érezd magad rosszul emiatt. Én sem eszem soha, semmit idegen helyen és pont.
2013. jún. 13. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!