Figyeled a minőséget, amikor chipset veszel? Melyik a kevenc márkád? Miért azt vásárolod?
Nem vagyok szakbarbár, de orvosként elszomorodom már a kérdés elején. Táplálkozásélettani szempontból a chips bolti változata semmiképpen nem nevezhető minőséginek. Cak káros és még károsabb van.
A burgonya zöldség, azzal semmi baj sincs. Sőt, a nálunk honos vitaminforrások közül az egyetlen, amelyben még a tél végén is van C vitamin.
De a sütőolaj, extrém mennyiségű só, az egyéb adalékanyagok nem csak feleslegesek, de rendkívül károsak is. Nem azt mondom, hogy teljesen zárjuk ki az életünkből, de éves színten néhány adag bőven elegendő.
Javaslom megfontolásra a drága és rossz kaja, kontra minőségi élet kérdését!
Inkább az ízesítést figyelem.
Szeretem a Lay's füstölt sajtos-borsos változatát, és a Chio Exxtrém Tejszínes-mediterrán fűszerest(ez vastag fajta).
Amúgy meg nagy klasszikus a Chio hagymás-tejfölös. :)
Tudom, hogy szenny kaja, de nem főétkezés helyett, hanem amellett eszem, és az én taktikám, hogy azt kell enni, amit megkíván az ember... Okos keretek között szerintem bőven belefér a chips havi 2-3 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!