Az edes pirospaprika ( fuszer ) is megtud molyosodni?
Amikor már pókhálószerű tüneményeket látsz rajta, biztos, hogy molyos lett. Sajnos az egészet ki kell dobni, alaposan kimosni mindent körülötte.A moly nem tesz kivételt, nem állítja meg sem papír, sem neylon, de még a csavaros üveg alá is bekerülhet.(sokszor már az üzletből molyosan viszünk haza árut, sajnos)
Én már régóta egy élelmiszermoly csapdát teszek a molyosodható dolgok közé, azóta szerencsére befogja a hívatlan látogatókat. (teljesen természetes, biocsapda)
Sok évi tapasztalat után az olajos magvakat már csak a fagyasztóban tartom, egyedül oda nem tudnak bemenni a dögök.
Anno én is jártam úgy, hogy mire észbekaptam, a pucolt dióba alagutakat fúrtak már a molykukacok.
Ma már a szárazbabot, lencsét, sárgaborsót is ott tartom, az a legbiztosabb.
Persze a lisztünket, napi fűszereinket nem tarthatjuk ott,sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!