Kifiam TEJ és LISZTMENTES étkezésre kell áttérnie. Ehhez kérnék recepteket. Kenyérsütégépet megéri venni? Milyen nassolnivalót ehet? Milyen kenyér kell neki?
szia!amiben tudok megpróbálok segíteni:).én is lisztérzékeny vagyok,tejet mondjuk elvileg ihatok,de a lisztes felében tudok segíteni.
mindenképpen olyan kenyeret egyen amiben nicsen semmi búza,rozs,árpa,zab és korpa sem.mi próbálkoztunk kenyérsütő géppel,de nekünk nem jött be.én sima sütőben szoktam megsütni,de van hogy veszek a boltban.(de ez ritkább mert nagyon drága sajnos).kenyeret tudsz neki sütni a barbara kenyéporból is.az interneten is találsz egy két receptet.ott például több fajta gluténmentes lisztből is.
meg ajánlanék egy oldalt is: www.liszterzekeny.hu
itt nagyon sok infót megtalálhatsz.és én is nagyon szívesen segítek amiben tudok.nassolni valót sztem így még nehezebb lesz találni neki hogy még tejes dolgokat sem ehet:(.ebben így sajnos nem tudok segíteni mert én azt ehetem amiben van.biztos van olyan amiben nincs egyik sem,főleg bioboltokban lehet találni de az is sajnos drága:(.még azt tudom tanácsolni hogy te sütsz neki valamit.
ha bármi kérdésed van nyugodtan írj!és remélem tudtam egy picit segíteni:)
Köszönöm hogy írtál. Igen közben találtam egy csomó receptet, amire te gondolsz, leírnád? vagy bemásolod a pontos linkjét? Miért nem jött be a kenyérsütő? Rendes sütőben is lehet sütni? Ehhez tudsz konkrét receptet küldeni? Mennyi idő egy ilyen kenyér megsütése? Lassan elveszek a sok oldal között.
Köszönöm
Hát én most sárgaborsós kenyeret sütök:).
kell hozzá:
-10 evőkanál rizsliszt
-2 evőkanál kukoricaliszt
-1 evőkanál burgonyakeményítő
-3 evőkanál sárgaborsóliszt vagy akár lencseliszt
-2 evőkanál olivaolaj(én étolajat rakok bele)
-4 dl víz
-1 csomag sütőpor,ezzel vigyázni kell mert van olyan ami gluténos,jól megkell nézni,de a dr.otkeres biztos hogy gluténmentes
és akkor ahogy ezeket így összekavarod kiolajozott kenyérformába bele kell önteni,és 180-an fokos sütőben 45-50 percig kell sütni,sima otthoni sütőben.
én azt tanácsolom hogy hűtöbe tároljátok a kenyeret jól becsomagolva mert sajnos nagyon kitud száradni
mikroba jól fellehet melegíteni,píritosnak meg nagyon finom:).
nekünk a sütőgép nem jött be,mert nagyon kemény lett a kenyér,egyszerűen nem tudtuk megcsinálni sajnos hogy ne legyen kemény.
nekem azt mondták hogy nagyon jól meglehet vele csinálni csak rá kell jönni,de nekünk nem sikerült.
sima otthoni sütőben nagyon jól meglehet szerintem,én abban szoktam:).
amúgy a sárgaborsó lisztet lelehet darálni otthoni porcukor darálóval is,a sárgaborsóból.lehet venni is csak szerintem túl drága.
rizslisztet meg kukoricalisztet bioboltban biztos,de még a coop-ban is lehet kapni néha:).
a burgonyakeményítőt mi egy családtól veszük,ők is lisztérzékenyek,de én szerintem bioboltban is meglehet kapni.
bármi kérdésed van írj nyugodtan:),ha gondolod megadhatom az e-mail címemet is.
Szia!
Meg tudnád adni az email címedet is? Minden tanács jól jönne.
Szia, en mostanaban innen kezdtem sutni-fozni, sok liszt es glutenmentes recept van, nezd meg, mert vannak tejmentesek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!