Japánbirs lekvárnak mi a receptje?
Az alábbi linken lévő pdf-ben van egy recept:
idézet: ...A televízió élô adásai közben mindig
kaptam a kérdéseket, s jó szokásomhoz
híven a következô adásban
meg is válaszoltam azokat. Egyik
alkalommal azt kérdezték, ehetô-e a
japánbirs termése? Válaszként elkészítettem
a befôttet. A meghámozott,
kimagozott gyümölcshöz
ugyanannyi súlyú cukrot mértem, s
a gyümölcsszeleteket kevés vízbe
rakva, citromlevet facsartam rájuk.
A közben felforralt vízbe egyszerre
beöntve az áztató lébôl kiszedett
gyümölcsszeleteket óvatosan puhára
fôztem. A megpuhult szeletek
szitára rakva lecsöpögtettem. Az
áztató vízbôl illetve annak felhasználásával
szirupot fôztem a már
kimért cukorból, s ezt pár szem
szegfûszeggel és kevés vaníliával
ízesítettem. A sûrûsödô lébe tettem
a gyümölcsdarabokat, és másnapig
állni hagytam. Amikor már eleget
állt, újra kiszedtem a szeleteket, s
tovább sûrítettem a szirupot. Amikor
már eléggé sûrûnek találtam,
visszahelyeztem a gyümölcsöket, s
tovább forraltam, majd felforralva
raktam a tiszta üvegekbe. A befôttbôl
megkínáltam a mûsorvezetôt, és
amikor a képernyôn is látszott az
elégedettsége, akkor arra bíztattam
a kérdezôt, hogy az egyébként dísznövényként
ismert japánbirs termésébôl
maga is készítsen nyugodtan
ilyen csemegét....
forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!