A lekvárnak is van gyümölcstartalma vagy csak a dzsemnek?
Figyelt kérdés
Vagy a lekvár csak egy "ízű" "massza"?Pl a bolti áfonya lekvár.2010. júl. 21. 14:07
1/7 anonim válasza:
a lekvár a rendes lekvár, mint amit itthon is lehet készíteni, persze hogy van gyöm.tartalma
a jam-nek meg vagy van, vagy nincs, az csak ilyen bolt sz*rság :S általába még az állaga is olyan kemény vagy zselés vagy nemtom meg íztelen :S
2/7 anonim válasza:
A bolti lekvár vagy jam általában csak egy massza, egy sűrítmény, viszont házilag pl a baracklekvárt ledarált barackból főzik, és semmilyen tartósítószert nem tartalmaz, hanem a hozzáadott cukor tartósítja, és miután elfőtt a leve a masszának, akkor rakják üvegbe, szóval 100% gyümölcs, ha házilag csinálják. A boltiból is ki lehet fogni néha jót, de az valószínűleg drágább. Egyébként szerintem a jam az a pici dobozos egy evésre való adag, amit a vendéglőben adnak reggelihez, vagy az oviban az uzsonnához, de tapasztalataim szerint az csak kocsonyásított és aromásított víz, jobb esetben gyümölcslé. De ha lekvárt veszel, abban tutira lesz gyümölcs, legalábbis megpróbálják imitálni.
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor nagyon tisztában vagyok a dolgokkal:)én épp fordítva "adtam nekik esélyt".
2010. júl. 21. 15:02
4/7 anonim válasza:
A lekvár és a dzsem között a különbség az, hogy az utóbbi gyümölcs darabokat tartalmaz,míg a lekvár teljesen simára van főzve!
A boltban meg minden ilyesmi lutri!
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor mégis csak jól tudtam,hogy a dzsem a gyümölcsdarabos.
2010. júl. 21. 16:47
6/7 anonim válasza:
A bolti tömeglekvárnak az alapja alma,birsalma, tök. Ezeket ízesitik különböző ízekkel.A drágábbak vannak gyümölcsből.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 21. 21:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!