Ti mit gondoltok a kenyér elhagyásáról? Én kb egy hónapja nem eszem kenyeret és mintha kicseréltek volna! 30F
"Lehetséges hogy a gabonafélék nem is az ember fő tápláléka?"
Vagy csak neked nem tesznek jót. Valószínűleg érzékeny vagy valamilyen összetevőjére.
Én is ugyanezt tapasztalom.
Amint nem eszek kenyeret sokszorozódik az energiám, nem ég a gyomrom, meg úgy eleve sokkal jobban érzem magam.
"Lehetséges hogy a gabonafélék nem is az ember fő tápláléka?"
Ez nem lehetséges, hanem biztos. Azért esszük mert könnyű megtermelni, olcsó és könnyű vele jóllakni.
Én különböző zöldségeket eszek helyette: salátát, káposztát, répát.
Kissé macerásabb, hogy az ember nem tud egy szendvicset megcsinálni és magával vinni, de határozottan megéri ezt a plusz fáradalmat, mert tényleg sokkal jobban érzi magát tőle az ember (pedig az ízét én is nagyon-nagyon imádom és régen rengeteget megettem belőle)
Én is kb egy hónapja hagytam el a kenyeret és mindenféle gluténtartalmú élelmiszert. Nekem is sokkal jobb az emésztésen, jobban tudok koncentrálni, több energiám van, nem ég a gyomrom, a hasam is kisebb lett....szóval sokkal jobb a közérzetem. Én szoktam sütni gluténmentes "kenyeret" nem hasonlít a hagyományos kenyérre, de számomra tökéletesen helyettesíti(nem bolti gm lisztkeverékből, mert sajnos azok is tartalmaznak egy kevés glutént, hanem rizslisztből, mandulalisztből és burgonya keményítőből)
A mai világban az a baj, hogy szinte az összes étkezésben jelen van a gabona. Ekkora mennyiségben pedig már könnyen okozhat komolyabb gondokat a glutén.
Én ugyan nem vagyok tőle rosszul, de én is igyekszem elhagyni, már 2. napja nem eszem :D Sőt, tésztát sem.
A mai ember iszonyúan sok szénhidrátot eszik, nem is a jó fajtából.
A kenyértől ráadásul jól sem lakom... Az élvezet/kalória értéke is alacsony, a pirítósé már jobb. De nem hiszem, hogy jót tesz. Sőt, érzem, hogy nem. Táplálkozásom a tudásom bővítése és a testemre figyelés együttes hatására változik hitem szerint jó irányba.
Motiváló, amit írtok :)
Én magokból és pici almából készült, többé-kevésbé aszalt "nyers kenyeret" eszem nem teljesen helyette, hisz nem hasonlít rá, a kenyeret szerintem nem lehet helyettesíteni. De a nyers sokkal finomabb :D Tegnap volt benne mazsola, narancs, dió az alapdolgok mellett, elfogyott seperc alatt, a párom, aki extrém kenyeres, de ő is csökkenteni akarja, szintén lelkesen ette.
Változatosan és jóízűen lehet táplálkozni gabonák nélkül is :) Az tény, hogy egyszerűbb megfogni egy szelet kenyeret vagy valamit, ha megéhezünk, nélküle kicsit több erőfeszítést igényel a dolog, főleg, ha valaki azt tapasztalja, hogy szinte csak gabona alapú dolgokkal lakik jól.
én fantasztikus életkedv változást tapasztaltam..ami a legegröknyödtetőbb számora hogy kb fele vagy harmad annyiszor vagyok éhes, és ugyanilyen arányban (szerintem harmadannyit eszem) számomra elképesztő, milyen mértékben nőtt meg a szellemi teljesítő és koncentráló képességem.
örülök hogy mások is tapasztlnak hasnlókat! sok saláta olajos magvak (tökmag és napraforgó) főzelékek és rengeteg gyömölcs ezeket eszem. ha vamit kenni akarok aakkor azt rizspufira teszem így szenvicshez hasonló dolgot is elő lehet állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!