Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ügye az nem rossz, hogy ha...

Ügye az nem rossz, hogy ha még nem tudok rendesen főzni 13 évesen? (többi lent)

Figyelt kérdés
Igazság szerint többször is próbálkoztam de sehogy sem sikerült, és utána már nem is érdekelt! Lehet hogy ez lenne a baj, túl hamar feladtam?!! Na mindegy, mindenesetre megkértem anyát, hogy tanítson meg főzni, és sütni! Csak még fogalmunk sincs, hogy mit főzzünk! Tudnátok mondani olyan ételreceptet amit egy tizenéves is össze tud ütni? (nem rántottára, meg teára gondoltam) :)) A válaszokat előre is megköszönöm!

2013. febr. 18. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:

nem feltétlenül rossz,de én ilyen idős koromban már rengeteg ételt megtudtam főzni,igaz csak mert rákényszerültem(apum beteg lett,anyum dolgozott úgyhogy ez rám maradt),de ha vigasztal akkor az egyik barátnőm 18évesen egy rántottát is csak nagy nehezen tud megfőzni

amit nem tudsz elrontani az a paprikás krumpli,ha igazán könnyűt akarsz főzni akkor szerintem az jó lesz

2013. febr. 18. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy baj, tök jó hogy érdekel, és próbálkozol!!!

Csinálj eleinte túrós, mákos,diós, sajtos tejfölös tésztát-ezeket nem lehet elrontani, így máris van sikerélmény

Aztán lehet paprikás krumpli,abból lesz a krumplis tészta.

Aztán sült krumpli, rántott husi, rántott zöldségek.

2013. febr. 18. 20:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Miert lenne baj?

Sok felnott nem is tud fozni,es sokan nem is ohajtanak megtanulni...

2013. febr. 18. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
21 évesen nem tudok főzni, szerinted?:D mondjuk fiú vagyok, bár manapság az nem mentség.
2013. febr. 18. 20:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Ide is belenezhetsz,sok mindent megtanulhatsz.

[link]

2013. febr. 18. 20:37
 6/8 anonim ***** válasza:
teljesen mindegy, h mit főztök, csak legyél ott anyud mellett, figyelj, segíts. szószos tészták pl, vagy zacskós kaják
2013. febr. 18. 20:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Dicsérendő, ne add fel.

Én is a paprikás-krumplit javaslom (bár nálam az nem a krumplis-tészta-tartozéka), hanem inkább a finom pörkölt-készítés alapja. Ha már tudsz olyan paprikás-krumplit főzni, aminek nem leve, hanem szaftja van, akkor attól kezdve már a krumpli helyett bátran használhatod a husit is, és tökéletes.

Ahogy írták, tészta-főzés nem nagy kunszt, hiszen az, hogy a kifőzött tésztára milyen feltétet raksz, csak a választékot bővíti.

Tanulj meg főzelékeket is készíteni (rántás, habarás stb.), és a különböző rakott ételek: rakott krumpli, rakott káposzta, hasonlókból is ha tudsz egyet-egyet, máris rengeteg mindent tudsz.

No meg elkezdheted tanulni, gyakorolni a palacsinta-kavarást és sütést. Ezzel nagyon sok háziasszonynak van problémája, idő kell, míg neked is lesz rutinod benne.

2013. febr. 19. 08:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznomra lesznek! :DD
2013. febr. 19. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!