Mindenhol azt látom, hogy ha felnyitják, akkor nyálkás, és eléggé szokatlan kinézete van. Azt úgy nyersen megeszik?
2013. febr. 18. 11:02
1/8 anonim válasza:
Hal?
2013. febr. 20. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Igen, nyersen és élve eszik. Felnyitáskor egy osztrigakéssel elvágják a héjtól, csöpögtetnek rá pár csepp citromlevet, amitől összerándul és egy nyelésre, rágás nélkül lenyelik. Sós (tengervizes) íze van, de inkább a textúra miatt fogyasztják. A bátrabbak a kagylóban maradó tengervizet nem öntik ki, hanem az osztrigával együtt "isszák" meg.
2013. febr. 20. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Ha nem rágja meg az ember, akkor mi értelme van megenni? Az ízét sem érzi.
Állítólag a férfiasságot növeli...
2013. febr. 20. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Hal íze van,és igen nyersen. A szádba öntöd az egészet(tengervizestülosztrigástul) rágod egy kicsit és lenyeled.
Szerimtem nem egy nagy szám, de ízlés dolga.
2013. ápr. 11. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
akkor mit szeretnek benne?
2013. ápr. 17. 01:03
6/8 anonim válasza:
Az emberi butasághoz tartozik az osztrigaevés is hisz nincs jó íze és a buta ember beveszi a fejébe hogy ez olyan trendi!
2013. ápr. 17. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Két dolgot fűzök hozz. Egyik, hogy a citromot csak azért csepegtetik rá, mert ha összerándul tőle, akkor friss. Ha nem rándul össze, tilos megenni, mert toxikus és mérgező (ezért eszik nyersen, mert ha elpusztul, akkor toxikus anyagot termel). Másik, hogy nem rágják meg, hanem csak megforgatják a szájban. Ha megrágnák, akkor rángatózna, mivel él, ezért kifejezetten csak felhörpintik. Amúgy sós, kissé halízű.
2013. ápr. 17. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
7es egy barom.
Igenis meg kell rágni. Legalább párszor, úgy árad szét az íze a szájban.
A citromot sem feltétlen azért csepegtetjük rá, hogy él e... ez micsoda kreténség.... hanem azért mert kihozza az aromákat. Tudvalevő, hogy szinte minden halnak jól áll a citrom... egyébként citromos, balzsamecetes, hagymás dresszinget is szokás szervírozni mellé mert nagyon jól áll neki.
A héjat felnyitva rácsepegtetünk vagy a dresszinget rápakoljuk, villával elválasztjuk a héjtól és a héjban található maradvány tengervízzel együtt bekapjuk. Rágunk! rajta párat és lenyeljük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!