Milyen nasit ajánlatok filmnézéshez? Valami egyszerűre gondoltam amit itthon is el tudok készíteni.
gyümölcstál
pattogatott kukorica
vagy valami egyszerű kis sós sütemény
Csöröge.
Valamikor szombati ebéd után gyorsan összeütöttem 6 tojásból, amikorra kezdődött a tv-ben a focimeccs készen is lett, azt rágcsáltuk.
Első vagyok:
Ahogy a csörögét mi készítettük:
A tojás sárgáját síma-habosra kavartuk pici sóval, pici cukorral. A keményre felvert habot mint a piskótánál óvatosan bele, majd a lisztet először kanállal kavartuk hozzá, majd kézzel gyúrva, se nem kemény, se nem lágy tésztának. Eközbe raktunk hozzá (mennyiségtől függően) egy kis tejfölt is.
A lényeg, minél vékonyabbra sikerült elnyújtanod, annál inkább hólyagosra tudtad sütni, (ekkor csörgött és lett igazi csöröge) és minimum annyi zsírban, olajban, hogy a lábasban cca. 2-3 cm vastagon álljon. Legyen elég forró, de ne égjen a zsír, ne füstöljön. Percek alatt feljön a zsír tetejére a tészta, átfordítod a másik oldalára is, és már szedheted is ki.
Miután így télidőben gyakran "összemennek" a nadrágaim derekai, (biztos túl forró vízben mossa a nejem..D) rákaptam a nyers savanyú káposztára ilyen esetekben.
Esténként egy-egy fél kilót csak úgy natúr berázogatok az arcomba tévé alatt.
Nem tudományos alapon kezdtem eszegetni, hanem mert ízlett, később olvastam utána az élettani hatásainak, szinte csodaszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!