Félretájékoztatva TV által, mire jó?
Figyelt kérdés
Televízió híradóban ismerethiányos úr mondja ő kolbászt készít de ő E szám nélküli terméket ad! Ez egy dolog! A másik hogy ezt jóváhagyólag leadják a kiályi TV-ban.Amúgy vegyész a szakmám.2013. febr. 5. 12:23
1/4 anonim válasza:
Értem én, hogy vegyész vagy és nem magyar szakos, de azért kérlek ettől érthetőbben írd le a kérdést. Pontosan mit mondott az "úr"? Mert ebből nem derül ki, mit értett E szám nélküli termék alatt. Azért valószínűsítem, hogy arra gondolt, hogy hagyományos módon készíti, mesterséges anyagok, ízfokozók stb. nélkül. Persze igaz, nem csak ilyeneket jelölnek az E számok, hanem tudom, hogy pl. az aszkorbinsavnak is van E száma, de szerintem ez legyen a legnagyobb tévedés, amit elkövet, illetve amit lead a királyi TV.
2/4 A kérdező kommentje:
Kijelentette hogy a termékeiben nincs E számos anyag!Holott minden egyes anyag amit ételkészítéshez használnak E számos!Kezdve a sóval!
2013. febr. 5. 12:53
3/4 bumbi02 válasza:
No igen, sokan azt hiszik ha E számos, akkor az mérgező, és szintetikus. Egyszerűen csak egy kód az európában engedélyezett adalékanyagokra. Emulgeálószerektől, színezékig jelenthet bármit, de ne mondjuk azt, hogy a növényi eredetű zsírsavak sói, amiket csomósodásmentesítésre használnak, rákot okoznának. És igen, a kalcium-kloridnak - só - is van E száma, szóval nem minden mérgező ami E.... Csak ezt sokan nem tudják..
4/4 anonim válasza:
Figyelj, ez olyan mint a keverés és a kavarás. A háziasszonynak a konyhában ugyanaz a kettő, a gyógyszertechnológiában viszont nem.
Vagy a koleszterin rossz - közben ez nem igaz, van olyan koleszterin, ami "jó", illetve valamennyire emebből is szüksége van a szervezetnek.
A köznyelvben az E-szám = a mesterséges ízfokozókkal, stb. Ez van. Ha nem tudományos szakfolyóiratot olvasol vagy nem ismeretterjesztő műsort nézel, akkor a hétköznapi jelentéstartamot kell figyelembe venni.
Én sem ordítom le anyum haját a konyhában, mikor megkér arra, hogy keverjek meg valamit, de közben a gyógyszer technológiai kavarásra gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!