Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a Mizo és az...

Mi a különbség a Mizo és az olcsóbb tejek között?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy a mizo 220ft-ba kerül, míg az ugyanolyan (1.5%-os) Spar-os tej 145-be. De mi a különbség??? Hiszen elvileg ugyanaz van benne mindkettőben, nem? De akkor miért kerül a mizo tej 70-80ft-al többe?
2009. szept. 3. 16:06
 1/8 anonim ***** válasza:
37%
mert az olcsót vizezik...
2009. szept. 3. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudom mi a különbség, de ha a Sparban jársz próbáld ki a S-Budgetes kancsós tejet(2,8%-os), én nem nagyon szoktam tejet inni, de ezt még én is megiszom, ezt az Alföldi tej gyártja és csak 159 Ft-ba kerül. Egyébként, mint Sparos dolgozó, javasolom neked a S-budgetes termékek kipróbálását, némelyik jobb minta drágábbik. Kismama vagyok és ha lehetne mindennap a 99 Ft-os füstös pulykapárizsit enném.

19 hetes kismama

2009. szept. 3. 16:20
 3/8 anonim ***** válasza:
merre lax? pest környéki 20 településen már hordanak házi tejet tudod mint amerikába reggel jön a kocsi 7 órakor és vehetsz tőle tejet vagy ha előre megrendeled berakja a kapun belülre. Az igazi tej, Egyházasdengelegen fejik és nem vizezik. a mizo-t meg ugyanúgy vizezik.
2009. szept. 3. 16:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Ugyan az a tej, csak más a márka. Más haszonnal, vagy más költséggel dolgozik.

A tej zsírtartalma mutatja aminőségét: két 2,8-as tej nagyon hasonló.Ha megnézed a saját márkás terméken a gyártót, gyakran kiderül, hogy ugyan az gyártja, mint a márkásat. A piac alakítja az árakat.

A MiZo tejnek szebb a doboza, és nam a Spáré a haszna, hanem a mizójé. A spar talán eledja pár forinttal a beszállítási ár fölött a tejet, mert ha a tej meg a kenyér olcsó, akkor többen térnek be vásárolni, és telirakják a kosarat. Ugyan ez a helyzet a tescoval meg a többivel. Csak a doboz változik, a gyártó ugyan az.

Sokszor a csokikrém, müzli, ilyesmibe is a minőségi áru fölöslege kerül olcsón, érdemes kipróbálni. Tejben csak a kistermelő/automatás házi tej/zacskós tej/UHT tej vonalán van minőségi különbség. Mivel csak tej.

2009. szept. 3. 16:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Harmadiknak: Pápán lakok, s régen itt is volt, de idén már nincs, nem érte meg a tejesnek. Ez van. Itt is van házi tej, de 160 ft-ért. A tescoban meg 2.8%-os volt nemrég leárazva 99ft-ra. És az a 60 ft nem mindegy, mert nálunk sok tej fogy. :)

Mindenkinek köszönöm a választ. :) A lényeg tehát, hogy akkor semmi különbség nincs. Ezt akartam tudni. Csak azért, mert én se éreztem, hogy az egyik higabb lett volna a másiknál, ugyanolyan zsírtartalom mellett :)

2009. szept. 3. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
istenem hogyne lenne különbség minőségileg is... a vízes szarba nem csak tejpor van meg víz hanem mindenféle le nem szűrt redva
2009. szept. 3. 18:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Legjobb a házi tej!!Nem ezek a bolti sz..ok!Nálunk a piacon hál isten van ilyen lehetőség,hogy házi tejet is lehet venni..,ha van lehetőséged inkább ilyen tejet vegyél;)
2009. szept. 4. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Itt a tejesnek bőven megéri... a fuvarosai 200.000-et keresnek.. .:) Szerinted akkor nem éri meg? És mostanra már 29 települlésre hordják
2009. szept. 4. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!