Üdítőkről vízre hírtelen?
most van itt mellettem egy liter narancslé, összetevői: víz, narancslé.
Ebben nem igazán látom, mi az egészségtelen. Nyilván hülye nem vagyok, hogy elhiggyem, hogy "100%" és egyebek, de azért nem a kólával áll egy szinten.
Egyébként pihen a konyhaszekrényben egy 15 literes termelői almalevem is, nyilván az is egészségtelen.
Fura lesz...sokáig énis csak üditőt ittam,de mióta nem veszek/veszünk,a csapviz/szénsavas kútvizet nyomatom:D
De néha iszok üditőt is,arányosan..:D
Német narancslé, vitafit vagy mi a fene a márkája (kint élek, itt vettem, nem tudom otthon kapható-e).
Nyilván található benne tartósítószer, de a kutya nem fogja ráírni sajnos. Ahogy azt sem, hogy a 100%-hoz köze nincs a narancslének.
Én mindezzel együtt mégis úgy érzem, hogy egészségesebb az egyéb (főleg szénsavas) italoknál. A bontatlanul hosszú elállásra egyébként a légmentes csomagolás a magyarázat. AMint megbontod, kb. 1 hét az élettartama a hűtőben...
A házi almalé is hasonlóan van csomagolva: légmentes, csappal lehet belőle engedni. Közvetlenül a termelőtől kaptuk...viszont ha kiengedsz 1 litert, berakod a hűtőbe, kb. 3 napig bírja, mert tényleg nincs benne tartósító. Az a 3-4 nap, amivel a narancslé tovább él, számomra nem bűntény a tartósítás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!