Az embere honnan veszik az ilyen információkat az élelmiszerekről?
A margarin növényi olajokból készül úgy hogy egy hidrogénatomot rákötnek. Ugyanis az olajok és a zsírok között ennyi a különbség.
Azt tudod hogy a kőolaj teljesen természetes anyag?A természetben képződött természetes anyagokból?A frakcionálás csak annyit jelent hogy szétválasztják az alkotókat.
Vegyész
És pont kémiailag hozzá nem értő emberek terjesztenek hülyeségeket
Vegyész
Engem aztán nem nagyon érdekel ki mit ír össze,eszek mindent,ami jól esik. :)
Csak úgy érdekelt,mert olyan nagy magabiztossággal állítják kb. mindenről,hogy egészségtelen.
A bakelit fenol és formaldehid kondenzációja! Ehetetlen!!!
A túró fehérjékből áll!!!A vegyésztechnikusod tépje szét a papírját!!
Vegyész
Összességében a margarinról tudok nyilatkozni.
Ezt az élelmiszert a háború idején találták ki, mert olcsó volt, és helyettesítette a vajat. Eleinte nem volt túl jó ízük, de ezt fokozatosan finomították, adalékanyagokkal, aromákkal, hozzáadott vitaminokkal.
A növényi olajat gyártás során hidrogénezik, más szoba hőmérsékleten keményebb növényi zsírokkal keverik, hogy szilárd legyen. Az eljárás során kialakuló szerkezet, valóban hasonlít a műanyagokéhoz.
Kísérletek kimutatták, hogy káros az érrendszerre, ezért találom furcsának, hogy a Flóra margarint, miért szívbarát termékként tüntetik fel.
De ha hangyáknak raksz le egy darab vajat és egy darab margarin, akkor a hangyák nem eszik a margarint, elkerülik, a vajat elfogyasztják. Mi még is megesszük a margarint.
Vagy egy saját tapasztalat:
Nyáron felneveltem egy szarka fiókát, és a mai napig az ablakomhoz jár enni. Mivel nagyon szerinti a sajtot, ezért trapista kockákat szoktam neki adni.
Viszont most, hogy tél van és hideg, a kis "házi kedvencemhez" csatlakozott 3 másik kis barát. Így már nem megy az, hogy sajtot adjak, hiszen ez drága mulatság. Így amikor édesanyám véletlenül egy ilyen ömlesztett, növényi zsíros "sajtot" vett, úgy gondoltam, hogy kiteszem azt, egyék, ez van. És bármilyen hideg van, és éhesek nem ették meg a műsajtot, amiben transzzsírok meg mindenféle adalék volt.
(egyébként ettől eltekintve sem kapnak most már sajtot, száraz kutya tápot adok a madaraknak, csak azért írom, hogy ne bosszantsak senkit azzal, hogy a madarat sajttal etetem, amikor mások éheznek...)
Igen,ezt a hangyás dolgot olvastam már itt.
Az nem lehet,hogy pusztán azért nem mennek a közelébe,mert nem az ő ízlésviláguk a margarin? Ha kiborul a kutyatáp,én se eszem meg és nem azért,mert nem ehető hanem mert nem az én ízlésvilágom. Bár kitudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!