Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha reggel eszek...

Miért baj az, ha reggel eszek levest, és délben sütök melegszendvicset?

Figyelt kérdés

Anyukám mindig mondja, hogy az ebéd az ebéd, meg akkor kell levest, másodikat enni, kenyeret, melegszendvicset meg reggel. Miért baj az, ha nekem reggel esik jól e leves, és délben sütöm meg a melegszendvicset?

Kötekedők, és az "ez a legnagyobb problémád"-ot, és "örülj, hogy van mit enni"-t írogatók légyszi kíméljetek!

2013. jan. 23. 20:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem baj. Semmi sem kötelező, edd azt, ami jólesik. Semmi értelme erőltetni pl. a levesevést csak azért, mert hú, dél van, ilyenkor ebédelni "kell". Ezekkel a beidegződésekkel szembeszállni úgysem tudsz, ha anyukád úgy nőtt fel, hogy délben ebédelni "kell", és az ebéd szigorúan előbb leves, aztán főétel, akkor már nem is fog változ(tat)ni. Örüljön inkább, hogy eszel, más szülőknek meg az a bajuk, hogy úgy kell beleimádkozni a gyerekbe az ételt :)
2013. jan. 24. 11:54
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt!

Sokszor azért is jobb reggel a leves, mert a munkahelyemen szoktam reggelizni (kb 5 percre van), így reggel nem kell annyival korábban kelni, amíg ennék, de így is van, hogy késésben vagyok, a levest pedig csak kimerem az ételhordozóba, mellé egy kanál, és vihetem is. De amíg megvajazom a kenyeret, vágok rá valamit, pl sajtot, kolbászt, meg amíg megsül (ha nem sütöm is sokáig tart :) ) Ezért is szeretek valamikor levest vinni. Vagy másodikat. Amit csak ki kell szedni, és kész. Délben pedig megeszem a reggelire szánt kenyeret, így más elől se enném meg a főtt ételt, ez sem lehet probléma :D

Erre sokszor az a válasz, hogy akkor miért nem ébredsz fel 10 perccel hamarabb? De olyan jó még reggel az a plusz 10 perc! :)

18 vagyok amúgy.

2013. jan. 24. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!