Miért baj az, ha reggel eszek levest, és délben sütök melegszendvicset?
Anyukám mindig mondja, hogy az ebéd az ebéd, meg akkor kell levest, másodikat enni, kenyeret, melegszendvicset meg reggel. Miért baj az, ha nekem reggel esik jól e leves, és délben sütöm meg a melegszendvicset?
Kötekedők, és az "ez a legnagyobb problémád"-ot, és "örülj, hogy van mit enni"-t írogatók légyszi kíméljetek!
Nálunk ez mindennapos dolog. Apám is minden reggel levessel nyit. Mondjuk ebédre én is inkább főtt ételt kívánok, viszont ha nincs más eszek szendvicset.
Ezek az én étkezési szokásaimhoz képest nem is extra.:D
Pl.: Ha nincs kedvem kaját csinálni eszem egy olyan szendvicset, hogy sajtkrém+trappista sajt+füstölt sajt. Nem hallottam még mástól, hogy ilyeneket enne :). Egyébként a tejfölös kenyérért is néztek már le, pedig nem hiszem, hogy az olyan extra.
Mert az olyan fura, hogy reggelire eszünk levest.
Amúgy anyukád rosszul tudja, a melegszendvics tipikus vacsoraétel, én még életemben nem hallottam, hogy valaki azt reggelizzen.
Mert valljuk be: nem sokan értenek a táplálkozáshoz.
Kenyér reggelire, ebédre? Ez amilyen megszokott, annyira perverz is. A kenyér háború alatt étel, nem a békés mindennapokban, amikor IGAZI ételeket is lehet enni, zöldségeket húsokat.
És elhízott a sok gyerek? Mi ebben a meglepő? Biztos nem sportolnak eleget.. na ja, egészen biztos hogy ez a probléma. Az hogy úgy esznek mint a háború alatt a nagyszüleik, az számításba se jön.
Egy leves, mondjuk hagyma-szalonna alappal, káposztából-salátából, beleütött tojással (fűszerezve ahogy azt én szeretem - behelyettesít magad) igazából egész napra, reggeltől estig értelmesebb, táplálóbb kaja mint bármelyik kenyér, burgonya, tésztaétel.
Csak hogy ilyenről is halljanak a Kedves Éjjelibagoly kollegák :)
Miért lenne baj?
Ha van rá lehetőséged, azt edd ami éppen akkor jól esik.
Valamelyik reggel, -teljesen etikátlan módon- a maradék birkapörköltre támadt gusztusom. Úgy megreggeliztem, mint a szél.
Szoktam lábatlankodni a konyhában, simán főzök szerdára rántott husit, vasárnapra tésztát. Csak jeles alkalmakkor van "kötelező ünnepi ebéd".
Amúgy az "örülj, hogy van mit enni" írogatóknak:
Vallom, és tartom, hogy egyszerű(értsd: olcsó, de jó minőségű) alapanyagokból is lehet jó ételt készíteni, némi kreativitással, odafigyeléssel,lélekkel, és kellő alázattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!