Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ételek tekintetében tényleg...

Ételek tekintetében tényleg majdnem mindenki csak az ízélményt, élvezeti értéket tartja szem előtt?

Figyelt kérdés

Olyan kérdéseket látok, amikre háború idején, éhezéskor számítanék legfeljebb: hogyan lehet elkészíteni lisztes, cukrozott, tejes ételeket.


Ilyeneket kényszerből eszik az ember, viszont ma Magyarországon általában van lehetőség zöldség és állati táplálék fogyasztására, hogy tud ennyire fennmaradni az olcsó és rossz minőségű, agyonízesített 'műkaják' fogyasztása?

Ennyire nem ismertek a táplálkozás eredetű betegségek, vagy a legtöbb ember már feladta az ambícióit, nem akar mást mint enni egy finomat, mindegy mit hoz a jövő, mindegy milyen kórházba kerül majd? Egyébként lassan már nem lesznek kórházak.



2013. jan. 22. 12:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

,,Nem éltem, de ti is beláthatjátok, régen is éltek beteg emberek."

Így van az ősember is lehetett beteg! Na bumm! Nincs rá bizonyíték hogy a gabona és a tej káros. Valaki leírta úgy hogy jól hangozzon, te meg elhitted. nem hiszem, hogy tudós vagy, akkor okosabb lennél.

Azért megnéztem volna, hogy a jégkorszakban vagy télen(mert akkor is volt tél) az ősember hogy evett sok zöldséget! :D Most persze eheted a sok érlelős, tartósítószeres több hetes külföldi zőcséget..

Egy biztos, nem vagyunk már ősemberek nem is tudunk úgy élni. Talán el kéne gondolkodni azon, hogy nem véletlen tartják hülyeségnek ezt az elméletet az emberek, az is! A vegyszereket finomított élelmiszereket kéne mellőzni nem a tápanyagokat.

2013. jan. 23. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:

A primitív sértegetés és a könnyen megcáfolható érvek untatnak..


"Nincs rá bizonyíték hogy a gabona és a tej káros."

Ennél egy nevetségesebb írást láttam, Bibliának hívták. Legfeljebb Te nem ismered a gabona, tejfogyasztás káros hatásait, a világ másik fele (Kínától egészen a mi táplálkozástudományunkig) bizony igen. Tehát a "lapos a Föld", "nincsenek más bolygók" elég szemellenzős nézetek, bár tiszteletben vannak tartva, ahogy a Te felfogásod is.


Tudós vagyok a magam módján.


"Azért megnéztem volna, hogy a jégkorszakban vagy télen(mert akkor is volt tél) az ősember hogy evett sok zöldséget!"

Unalmas. Láttál már állatot? Kóstoltad is?


"Most persze eheted a sok érlelős, tartósítószeres több hetes külföldi zőcséget.."


Ez már tetszik! Miért, a több hetes, külföldi gabona élből megbízhatóbb..? ..mint a magyar káposzta?

Milyen érlelős és tartósítószeres pontosan? Élelmiszermérnökök és növénytermesztők ezekről nem tudnak, de kíváncsi vagyok a szakma csakis kiváltságosok által ismert sötét titkaira! Permetszert a gabonákon is használnak. Félreértés ne essen, Te a finomított dolgokat hagynád el. A finomítatlan, teljes kiőrlésű lisztbe pont belekerül a héjon található vegyszer, penész. Emellett semmi élettani pozitívuma sincs a finomliszthez képest :) Egyenletesebb felszívódás, tündérmese áltudományos magyarázat.. Tápanyag, hasznos anyag tartalom? Mi? Ami nincs? Ami benne sincs, vagy amiből nyomokban van benne, bár mivel emésztést és felszívódást gátló anyagokkal, rostokkal van tele így fel sem szívódik.


"A vegyszereket finomított élelmiszereket kéne mellőzni nem a tápanyagokat."


Na ezért csak háborúban eszik az ember gabonát. Mert tápanyag nélküli vegyszer és természetesen tartalmazott mérgező fehérje bomba. Nem, igaz egy makrotápanyag van benne. Keményítő. Végül is, nem vagyunk még elég elhízottak, toljuk a CUKROT, elvégre glükóz polimer..

2013. jan. 23. 09:12
 13/16 anonim ***** válasza:

,,Sosem volt ajánlott a paleóban a sok hús."

Na most hazudtoltad meg önmagad...

Ne egyél gabonát ne egyél húst, de másokra ezt ne akard rá erőltetni. Amúgy Kínában sosem ittak tejet, de nem azért nem itták mert egészségtelen. Rizs, tészta viszont náluk is fő élelmiszer. Nincs is olyan ország ahol ne fogyasztanának gabonát valamilyen formában.

Vitát lezártam, nem érdekel a halandzsa. Olvasgasd inkább a Sárgakapszula című könyvet, nagyon tanulságos.

2013. jan. 23. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

"A gabonák és a tej káros hatásaival régóta tisztában vannak, gabonát tejet viszont jobb helyeken nagyon régóta kerülik. Hozzánk pár 100, 1000 év csúszással kerül át a tudás, van ez így.


ERRE tudnál valami TUDOMÁNYOS (nem Szendi-féle értelmetlenség) forrást megadni?

2013. jan. 23. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

CSak mellékesen: az átalad táplálkozástumányi szakembernek minösitett Szendi (aki MINDENT jobban tud, mint azok, akiknek az a szakmája, meg azt tanukják sok évig különféle egyetemeken):

"Szendi Gábor (Esztergom, 1954 – ) programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg" (idézet a Wikipediából).


Egy olyan szakember, aki még véletlen sem tanult semmit abból, amiröl szövegel, az NEM szakember, legfeljebb kontár.

2013. jan. 23. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:

Kezdünk eltérni a témától. Szendire senki sem hivatkozott, csak Te.


,,Sosem volt ajánlott a paleóban a sok hús."

Na most hazudtoltad meg önmagad...


Egészen biztosan nem. Az állati és növényi táplálékok megfelelő, legjobb arányának kérdése évezredes vita. Nem könnyű meghatározni.

Vannak orvosok, akik ~70% állati eredetű táplálékkal, és a maradék 30% növényi (zöldség, kevés gyümölcs) táplálékkal nagyon sikeresen kezeltek számos cukorbeteg, pcos-s, elhízott, autoimmun betegségekben szenvedő embert.. én őket is figyelemmel kísérem, de alapvetően a zöldség-gyümölcsfogyasztás hetente 1-2 nap húsevéssel IS paleó.


"Amúgy Kínában sosem ittak tejet, de nem azért nem itták mert egészségtelen. Rizs, tészta viszont náluk is fő élelmiszer. Nincs is olyan ország ahol ne fogyasztanának gabonát valamilyen formában. "


Mégis ismerik a tej hatásait (nemkívánatos hatásait), ahogyan az egészséges, Taoista kínaiak nem ettek tésztát, és rizst sem fogyasztanak, illetve nem rendszeresen. Ahol megfigyelik a dolgokat, ott rájönnek hogy nem bölcs ötlet magas keményítő tartalmú élelmiszereket fogyasztani huzamos ideig. Így Kínában ahol tehették, nem ették. Ahol nem volt más, persze a rizs maradt, nyilván nem halhattak éhen :)


Ország lehet hogy nincs, ahol ne fogyasztanának gabonákat, de még MA is vannak hagyományos életmódot követő törzsek, ahol nincs gabonaevés. Lehet tanulni tőlük.


"A gabonák és a tej káros hatásaival régóta tisztában vannak, gabonát tejet viszont jobb helyeken nagyon régóta kerülik. Hozzánk pár 100, 1000 év csúszással kerül át a tudás, van ez így."


A kínai Taoista tudás körülbelül egy generációval ezelőtt jutott Magyarországra. Előtte (és még ma is valamilyen formában) a harcművészetek, a táplálkozás és orvostudomány, azaz a Taoista tudományok titkosak voltak.


Vagy a káros hatásokra vagyunk kíváncsiak?

[link]

[link]

[link] #hl=hu&safe=off&tbo=d&sclient=psy-ab&q=sayer+ji+gluten&oq=sayer+ji+gluten&gs_l=serp.3...9283.10449.1.10671.8.6.2.0.0.1.220.1018.0j5j1.6.0...0.0...1c.1.jOUpcfdc70I&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.bGE&fp=6aeb3d15f149c04f&biw=1366&bih=643


[link]

2013. jan. 23. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!