50dkg kristálycukrot hány szem édesítőbogyóval helyettesíthetek? Csalamádét szeretnék készíteni egy kolléganőmnek, Ö cukros, így már gondolom ehetne belőle.
nem mindegy, hogy milyen bogyó
pont néhány napja láttam egy táblázatot a neten, sajnos már nem tudom, hol, de biztos meg lehet találni, ahol leírták konkrétan, hogy mi mennyi cukrot helyettesít. Az pl. megdöbbentett, hogy az egyik édesítőszerből 5 dkg cukrot 60 bogyó helyettesít. Ráadásul az volt a legdrágább fajta. Egy másikból csak 10 szem kellett.
50 dkg = 500 gramm. 500/4,4 = 113.
Elvileg ennyi kellene, de ez nekem bődült soknak tűnik. Illetve elég macerás törögetni őket. Én sütéshez mindig folyékony édesítőszert használtam. Sokkal könnyebb adagolni és könnyebben el is oszlik.
Nekünk is olyan van. Az azt írja, hogy 1 bogyó, 4,4g cukrot helyettesít ami egy teáskanálnak felel meg.
Én egy bögre teába 3 teáskanál cukrot szoktam tenni.
Most, hogy próbálgatom ezt a édesítőbogyót kipróbáltam mennyi kell belőle, hogy olyan édes legyen amilyennek szeretem.
Számoltam mennyi kell bele 6-7-bogyónál megálltam de még akkor sem volt annyira édes mintha 3 teáskanál cukor ment volna bele. Szóval sokkal több kell bele annál, hogy édes legyen valamennyire is.
Először úgy csináltam, hogy 1 bogyó, keverés, feloldódás, kicsi kóstolás-nem jó, még nem édes, 2 bogyó, még mindig nem jó nem édes és így ment ez tovább 6-7-bogyóig mert akkor már leálltam vele gondoltam, hogy ennyi csak elég neki, de nem.
Mondjuk már ennyinél egy kicsit édes volt de csak egy haloványi édes íz volt érezhető benne.
Gondoltam, hogy azért nem szórok bele 20db bogyót egy bögre teába. Megittam így a teát.
Dehát a kristálycukor szerintem semmivel sem pótolható.
Apukám a kis kávét issza bogyóval és 1-2-db-ot tesz csak bele és az neki úgy jó.
Pedig szerintem 1-2-bogyó nem ad neki semmilyen édes ízt sem. Akkor már inkább iszom édesítő nélkül a teát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!