Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ehető-e a mangó héja?

Ehető-e a mangó héja?

Figyelt kérdés
2013. jan. 18. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem célszerű megenni.
2013. jan. 18. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. jan. 18. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

És mégis mi baj van vele?


Én eddig még mindig megettem.

Finom, és mangó maga kész vitaminbomba.

2013. jan. 18. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát akk most letesztelem mi bajom lehet tőle mer én is megettem!
2013. jan. 18. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Bajod nem lesz tőle, de nem éppen ennivaló. A kemény, enyves héj a szaftos gyümölcsöt védi. Akárcsak a narancsot, citromot, a mangót is befújják egy vegyszerrel, hogy tovább elálljon. Ez az, ami nem éppen hasznos. Ezért nem tanácsos megenni a héját. Ennyi erőből az avokádó héját is megehetném /naponta elfogyasztok egy felet/, de eszembe sem jut. Arról nem is beszélve, mennyi bacilus van rajta.
2013. jan. 18. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
legalább egyszer biztosan
2013. jan. 18. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Érdemes a mangó héját elfogyasztani?


[link]


1. Antioxidánsok:


A mangó héja nagy mennyiségű antocianint és karotenoidokat tartalmaz, valamint sok polifenolos vegyület is található benne. Az antocianin és a karotenoidok hatékony antioxidánsok, amelyek lekassítják az öregedési folyamatot. A karotenoidok erősítik az immunrendszert és védelmet nyújtanak számos betegséggel szemben. Ezek a vegyületek megvédenek az ízületgyulladástól, a rák különböző formáitól, a cukorbetegségtől és az Alzheimer-kórtól. A mangó héja polifenolokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatásai pozitívan befolyásolják a szervezetet. A mangó héja több tápanyagot is tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert és antioxidáns hatásúak.


Mik a mangó héjának jótékony hatásai?


2. Szabadgyökök:


A mangó héja tele van olyan antioxidánsokkal, amelyek létfontosságúak a szervezet számára. Ezek elpusztítják a szabadgyököket, amelyek „lassú gyilkosoknak” is nevezhetőek. A mangó héjában található antioxidánsok elősegítik a programozott elhalását a betegségért felelős sejteknek, ezáltal sok sejtes betegség kialakulását kontrollálják. Egy tanulmány szerint a Dél-Indiában élők egészségesebbek, mivel ők a mangóval a mangó héját is elfogyasztják.


3. Rák ellenes:


A mangó héja hatékony rák ellenes anyag. Mivel a héj antioxidánsokat tartalmaz, megállítja a rákos sejtek osztódását. Elősegíti a rákos sejtek programozott sejthalálát, és befolyásolja az ezért felelős bizonyos proteineket is. Mivel elpusztítja a szabadgyököket, a mangó héja jó hatással van az emberi szervezetre.


4. Fogyás:


Egy új ausztrál tanulmány bebizonyította, hogy a mangó héja sok olyan vegyületet tartalmaz, amelyek gátolják a zsírsejtek kialakulását, valamint el is pusztítják azokat. Így a mangó héjával nem csak fogyhat, hanem a testsúlyát is szabályozhatja. A legtöbb mangófaj ugyanis olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek elpusztítják a zsírsejteket.



5. Gyomorproblémák:


A mangó héja enyhíti az olyan problémákat, mint a gyomorrontás, aranyér, vérhas és székrekedés. Adjon a forró vízhez mangó héjat, amivel hatékonyan kezelhető a gyomor nyálkahártyájának gyulladása. A mangó héja a másnaposságot is segít megszüntetni, illetve magas a rosttartalma.


6. Csökkenti a koleszterint:


A mangó héja rezrevatrolt tartalmaz, amely egy erős antioxidáns tulajdonságokkal bíró polifenolos vegyület. A rezrevatrolról úgy tartják, hogy hatékonyan véd a sejtkárosodástól, illetve meggátolja a rákos sejtek osztódását és csökkenti a koleszterinszintet.


7. Cukorbetegség:


A mangó nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, a benne található rezrevatrol azonban meggátolja az inzulin rezisztencia kialakulását. Ez a folyamat ugyanis azt jelenti, hogy a szervezet kevésbé válaszol az inzulinra, arra a hormonra, amely csökkenti a vércukor szintet. Az inzulin rezisztencia olyan állapot, amely általában a kettes típusú diabéteszt jellemzi. A mangó azonban segít meggátolni a cukorbetegség kialakulását.


8. Egészséges csontok:


A K-vitamin elengedhetetlen a csontok fejlődése szempontjából, mivel segíti a kalcium felszívódását. Hogy erősebbek legyenek a csontjai, a szervezetnek több kalciumot kell felszívnia, ezért a K-vitamin fontos tápanyag. A mangó héja gazdag K-vitaminban, ezért megfelelően hozzájárul a csontok egészségéhez.

2018. jan. 5. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!