Sok vitamin megy ki a gyümölcsből akkor ha turmixolom, vagy bármilyen fém vágóeszközzel aprítom, vágom?
Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 08:11
3/7 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam még régebben, hogy fém hatására a vágás helyén kimegy a vitamin, és ezért bármivel, de ne fémmel vágjuk a vitaminos dolgokat. Ezért gondoltam, hogy akkor a turmixolás után 0% vitamin marad?
2009. aug. 29. 09:01
4/7 anonim válasza:
Akkor mi a fenével kéne vágni a gyümölcsöt? Én speciel a padlizsánról hallottam, hogy megfeketedik a fémkéstől. Egyébként a vitamin nem kimegy, hanem bomlik, de ha ez még igaz is lenne, néhány másodperctől biztos, hogy nem.
5/7 anonim válasza:
Valóban semlegesíti, elbomlasztja. CSak úgy, mint a gyógynövényekben lévő hatóanyagokat. CSak műanyaggal érdemes dolgozni. A vöröshagyma is azért csíp vágás közben, mert a fém kés és a hagyma alkotó elemei ezt a hatást váltják ki. Ha minden vágásnál lemossuk a késről a hagyma levét, és akkor kivédhetjük a csípést.
Turmixolás helyett, főleg babáknak inkább a műanyag villával való szétnyomkodást, alma esetében műanyag reszelőn történő reszelést javaslok.
I.
6/7 anonim válasza:
Bocsánat, a helyes mondat így hangzik: ha minden vágásnál lemossuk a hagyma és kés által keletkezett anyagot, akkor elkerülhetjük a kellemetlen csípést.
I.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2009. szept. 6. 17:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!