30 évvel ezelőtt volt egy olajban kisüthető / gyűrű formájú szerintem tészta alapú chips-féleség (pontosabb leírásért katt), létezhet ez még?
Nagyon szép emlékek fűződnek ehhez a régebben minden sarkon kapható sós termékhez. Megpróbálom jellemezni – zacskóban lehetett kapni, zacskós tésztára hasonlított első ránézésre. Emlékeim szerint „nyersen“ olyan 1-2 mm vastagságú gyűrűk / karikák voltak. Úgy néztek ki, mint a mai üzletben kapható tészták – sárgás, kőkemény állagúak voltak. Olajban kellett kisütni őket, melyben úgy felpuffadtak, hogy jóval nagyobbá, és vastagabbá váltak. Állagilag talán leginkább a manapság a kapható Pom-Bar-hez hasonlítanám. Ez viszont sokkal vastagabb, és természetesen más ízűbb termék volt. Emlékszem, hogy gyerekként mindig azt csináltuk, hogy gyűrűként felhúztunk egyet az összes ujjunkra, majd arról ettük le őket :-D Ahogy azt már írtam, ez úgy 25-30évvel ezelőtt lehetett, azóta színét se láttam.
Esetlegesen, erről a leírásról nem tudja valaki beazonosítani? Esetleg megmondani, hogy mi volt ennek a terméknek a neve, vagy egyáltalán kapható-e még valahol? Lehet bárhol a világon, én valahogyan csak beimportálnám :-D Előre is hálásan köszönöm!
Most is van ilyen.
Anyukám is szokott ilyet sütni, de most nem gyűrű-alakú, hanem egy rácsos négyzet.
Nem tudom, anya hol veszi.
Talán a Coop-ban, vagy a 100 forintosban.
Van itthon 1 zacskó úgyhogy megtaláltam a márkáját: Tutisnack. Kép fent.
És CBA-ban a chipseknél van,legalábbis a CBA prímába igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!