Nincs meg valakinek a Dr. Oetker- Ezerarcú puding című könyve?
Erről lenne szó, szükségem lenne a receptekre, ha ez nagy kérés lenne, akkor legalább arra a sündisznósra.
Lenne esetleg valaki aki beszkennelné?
:)
Sündisznó torta .
Hozzávalók
•8 darab tojás
•8 kanál cukor
•6 kanál liszt
•2 kanál kakaó
•1 tasak sütőpor
Krémhez
•1 liter tej
•2 tasak csokoládés pudingpor
•250 g margarin
•250 g gesztenyepüré
•rumaroma
•meggy
Elkészítés
A 8 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot. 2 fele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat. Ha kihűlt süni formára vágjuk (a felső lap néhány centivel lehet nagyobb, mint az alsó)
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a rumaromával, a margarinnal, a gesztenyepürével (kiveszünk belőle a süni külsejének), a meggy szemekkel és az apró kockákra vágott piskóta maradékkal! Az egész masszát ráhalmozzuk a kisebbik piskótára és beterítjük a nagyobbikkal, rákenünk a félretett krémből egy vékony réteget, habzsákkal tüskéket nyomkodunk, szemét, orrát és a fülét olvasztott csokiból készitjük.
Remélem erre gondoltál . Nekem ebböl a könyvböl csak ez van meg .
sajna a könyvet már tovább adtam csak ezt irtam ki megamnak..
Sündisznó receptje
cukormazsola,tejpudingpor,rumaroma
•7 tojásból sütött vizes piskóta
•15-18 dkg dióbél
•4 dl tej
•40 dkg cukor
•1 csomag mazsola
•1 vaniliás pudingpor
•1,5 fiola rumaroma
•13 dkg teavaj
A piskótát 4x4 cm-és kocka alakúra aprítsuk, leöntjük 1 egész rumaromával.
Rászórunk kb.. 6-8 dkg durvára vágott dióbelet és a mazsolát.
4 dl tejjel 15 dkg cukorral a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, még nagyon melegen hozzákeverjük a vajat és a megmaradt rumaromát.
A krémet még melegen ráöntjük a piskótakockákra és alaposan összekeverem, majd kb.. 15 percig állni hagyjuk.
A tésztát egy ovális tálaló edényre halmozzuk, sün formára igazgatjuk.
A tetejét megtűzdeljük a negyed diógerezdekkel.
A megmaradt cukrot egy ek. citromlével világos karamellé olvasztjuk és evőkanállal a süti tetejére csorgatjuk.
Ha kibírjuk, hagyjuk állni 2 napig, mert ennyi idő alatt a karamell beszívódik és nem egy kemény kéreg lesz a sütin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!