Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy 1 napja lejárt csokoládétó...

Egy 1 napja lejárt csokoládétól lehet valami bajom?

Figyelt kérdés
ilyen milka.

#romlando #edesseg.
2012. dec. 15. 04:16
 1/10 BpZsolt30 válasza:
100%
Semmi bajod nem lehet tőle, szerintem annyi lejárt csokit eszel, például mikuláskor, hogy iszonyat. Egy jó minőségű milkánál azért még rá lehet kicsit számolni.
2012. dec. 15. 05:49
 2/10 anonim válasza:
100%
Nem lesz tőle semmi bajod :)
2012. dec. 15. 07:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Az élelmiszereknél a lejárati dátum biztonsági rahagyassal van feltüntetve. Azt jelenti, hogy garantáltan kifogástalan minőségű X napig. X nap utan a minősége romolhat. Egy tejterméknel ez mar másnap, egy csokoladenal hetek, szaraztesztanal, lisztnel pl hónapok kérdése. A csokoládé először kifeheredik, aztán megavasodik. Az avassagot mar az illatát is lehet érezni, olyankor mar nem kell megenni. Előtte semmi baja.
2012. dec. 15. 07:28
 4/10 anonim válasza:

Azért tejtermékekeből üdítőkből ne egyél, igyál lejárathoz közelit.

A csokoládé viszont nehezen romlik meg. Én már ettem 1 hónapja lejártat is és hibátlan volt az íze, bajom se lett tőle. Elfeküdt a kamrába egy pár hónapot és csak másnap vettem észre amikor dobtam volna ki a csokipapírt, hogy lejárt. Úgy hogy nyugodtan.

2012. dec. 15. 07:43
 5/10 anonim ***** válasza:
HGa nincs rajta fehér bevonat, akkor még nem lehet rossz íze, bár akkor sem romlott sok csoki, de nekem úgy már nem ízlik, ha finom, akkor nem lesz tőle semmi bajod.
2012. dec. 15. 08:07
 6/10 anonim ***** válasza:
mikulás csokit szoktál enni?:)
2012. dec. 15. 08:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Semmi.
2012. dec. 15. 09:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz tőle semmi bajod, nyugodtan megeheted! :)
2012. dec. 15. 11:32
 9/10 TappancsMancs ***** válasza:
A fehér bevonat ami lehet rajta vagy fehér foltok az sem baj. Az csak a kakaóvaj kicsapódása ha meleg helyen volt tárolva. Akkor a csoki kicsit a szárazabb felé tolódik a pattanósan-krémes től. Csoki tényleg jól bírja. A lejáratok meg termékfüggően változnak. Ha szagra, kinézetre és ízre ételfüggően okés akkor hamm. :) Csoki simán. :)
2013. jan. 20. 17:15
 10/10 TappancsMancs ***** válasza:

"5 nincs rajta fehér bevonat, akkor még nem lehet rossz íze, bár akkor sem romlott sok csoki, de nekem úgy már nem ízlik"

Ehhez hozzátenném hogy az íze az változik de ettől még nem romlott. Az említett kakaóvaj kicsit kiolvad/elkülönül a kakaószárazanyagtól (kakaópor) és ezért más az íze kicsit.

Én pl kimondottan szeretem ha kicsit ilyen.

2013. jan. 20. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!