Ti addig eszitek a kaját, ameddig van belőle?
ezt főtt ételre értem. pl ha hétfőn megfőzitek a kaját, de marad belőle bőven, akkor addig eszitek amíg el nem fogy? (természetesen amíg nem is romlik meg.:D )
mi így csináljuk, mert egyszerűen nem tudjuk azt megcsinálni, hogy mindennap főzzünk. Meg minek dobjuk ki felét, ha semmi baja.
még egy kérdés: mi alapján főztök? megnézitek először, mi van itthon, és úgy találtok ki vmi kaját, vagy eszetekbe jut egy étel, és ahhoz vásároltok be?
Jól mondja az utolsó, én is így csinálom:
Most pl. sül a nevenincs rakott: tegnap sok tésztát sikerült kifőznöm. Most jénai alját beterítettem tejföllel, ráraktam a felmelegített főtt tésztát, beborítottam főtt-tojás karikákkal (máskor pörkölt maradékkal vagy éppen virsli-karikákkal), majd az egész tetejére raktam egy kis dinsztelt hordós káposztát. A tetejére ismét vastagon tejföl.
Most melegszenek össze a sütőben.
Vagyis maradékot maradékkal, és újabb kaja, és nincs olyan érzésem, hogy napokig eszem a krumplistésztát, csak azért meg több szaladt bele a főzővízbe, mint kellett volna. :))))
Nem, én még azután is eszem, hogy elfogyott...
Hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni?
Vagy addig eszed amíg van, vagy ha már nem kívánod fagyaszd le.
Kaját kidobni a leggusztustalanabb dolog a világon, aki ilyet tesz meg se érdemli, hogy száraz kenyérnél jobbat egyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!