Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti addig eszitek a kaját,...

Ti addig eszitek a kaját, ameddig van belőle?

Figyelt kérdés

ezt főtt ételre értem. pl ha hétfőn megfőzitek a kaját, de marad belőle bőven, akkor addig eszitek amíg el nem fogy? (természetesen amíg nem is romlik meg.:D )

mi így csináljuk, mert egyszerűen nem tudjuk azt megcsinálni, hogy mindennap főzzünk. Meg minek dobjuk ki felét, ha semmi baja.

még egy kérdés: mi alapján főztök? megnézitek először, mi van itthon, és úgy találtok ki vmi kaját, vagy eszetekbe jut egy étel, és ahhoz vásároltok be?


2012. dec. 12. 09:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen, én abból, ami otthon van.
2012. dec. 12. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

Én abból főzök, amit otthon találok. Bevásárólni, meg úgy szoktam, hogy milye az aktuális áru (zöldség/husi), vagy amit éppen megkívánok.

Mi a párommal csak ketten vagyunk. Max 2-3 fős kajákat csinálok. Nem szeretjük több napig enni ugyanazt és szeretjük a frisset.

2012. dec. 12. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
En heti listát készítek, az alapján főzök. Mindig annyit, ami elfogy, nem szokott maradni. Nem szeretjük s másnapos ételt.
2012. dec. 12. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
igyekszem keveset csinalni hogy ne maradjon meg. altalaban igyekszem abbol fozni ami itthon van de ha megkivanok valami mast akkor vasarolok is hozza. de egyebkent olyan 2 naponta szoktam fozni, nem minden nap
2012. dec. 12. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
Alapvető dolgok mindig vannak itthon. Ha főzök, akkor mindig több adagra valót. Ami nem fogy el egyszerre, azt lefagyasztom. Majdnem mindent le lehet fagyasztani. Kelt tésztákat, pogácsákat stb. Ha nincs időm főzni, vagy sütni, akkor előveszem a fagyóból.
2012. dec. 12. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Én pl. 10 adagra való székelykáposztát főztem kettőnknek. 2 napig ettük, a többi ment a fagyasztószekrénybe. Amit csak lehet azt lefagyasztok, így mindig tudok valamit előkapni ha esetleg nincs idő főzni, ráadásul így sokat spórolunk a villanyon is.
2012. dec. 12. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:

Pörköltet mindig minimum 2-3 kg húsból készítek. Akkor azt 3-4 adagra szétosztom, egy adag marad kb. 2 napi ebéd, a többi megy a fagyóba. Legközelebb csak elő kell venni és vagy pörköltként, vagy húsos káposztának vagy pirított tarhonyával, esetleg gulyáslevesnek is el lehet készíteni.


Egyébként általában szombat-vasárnap csinálok nagyobb főzéseket, pénteken eldöntöm, hogy mit akarok főzni, vagy mire vagyok éhes, és úgy vásárolok. Már akkor eldöntöm, hogy az esetleges maradékokat hogyan variálom át, hogy kidobásra ne kerüljön, de unottá se váljon.

Egyébként én is igyekszek 2 napra főzni, felesleges minden nap nekiállni, és a hét végén tele a hűtő csip-csup maradékokkal.


A fagyóba nyers húsokat csak akkor spájzolok, ha valami akciósba futottam bele. Ebben az esetben igyekszem először azokat megfőzni-sütni, minek addig újabb adagra költeni, másrész csak foglalja a helyet.

2012. dec. 12. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Igen : Abból főzök ami van itthon . Sokszor 2 napig eszük ugyan azt .. Van olyan is amiböl 4-5 napra főzök ezt eszük 2 napig . Majd ami a 2 nap alatt nem fogyott el megy a fagyasztóba adagonként . Ilyenek a pörköltek ,töltött káposzta, vadas stb...
2012. dec. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 tetro ***** válasza:
Hárman vagyunk. Általában annyit főzök, ami egyszerre el is fogy. Ha marad akkor azt este vagy másnap megesszük. Olyan nem igazán szokott előfordulni, hogy több napnyi étel megmarad, de szerintem csak úgy véletlen ilyen nem is fordul elő. Tudom mennyit eszik átlagban egy ember, nem főzök tizenötször annyit. Ilyen egyszerű.
2012. dec. 12. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:

Étele válogatja. Persze semmit nem dobunk ki azért, mert megunjuk.


Egyrészt mi eleve 5-en vagyunk. A maradékot általában megfagyasztjuk, jól jön az még.


Másrészt egy csomó ételből lehet másik ételt csinálni. Pl. a nokedli először lehet nokedli pörkölttel, a maradék pörköltből lehet utána gulyás, a nokedliből tojásos nokedli harmadnap. Ha krumpli püré volt, annak a maradéka lehet krokett, krumplis pogácsa, krumplis kenyér. Csak találékonyság kérdése. A végső megoldás mindig a rakott étel, abba szinte mindent bele lehet tenni, a tetejére kell egy kis sajt, és mehet a sütőbe. Így általában friss ételt tudunk enni, és mégis minden elfogy.

2012. dec. 12. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!