Mi újabban az az ostobaság, hogy a lisztes dolgok rákot okoznak?
Mit csinált az ősember?
Vadászott, halászott,(hús) gyűjtögetett.(növény)
Ehhez képest az emberiség jó régen tenyészik a világban.
Miről beszélünk??
(Én is vadászgatok, halászgatok...)
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma..." - na ez hülyeség lenne? nem hiszem.
Biztos valaki megharagudott a pékekre, vagy kirúgták a pékségből ☺
Ahogy az elözö válaszolók (Doboszoli, Musztafa) irták, az emberiség évezredek óta fogyaszt húst, zöldségeket, gabonákat - és eddig nem pusztult ki ezektöl.
Az aktuális divat - hogy a gabonák ártalmasak, nem tudni, honnan jön, de ez is el fog pár ev alatt tünni, mint sok más divat-étrend.
Nyugat-Európában kb. 10 éve a szénhdirát volt a legártalmasabb élelmiszer, idöközben kiderült, hogy akik kihagyták, azok semmivel sem lettek egészségesebbek, illetve vékonyabbak, viszont igen sok egyéb bajuk volt. Most ott az az álláspont, hogy a kenyér-tészta- rizs-krumpli alapvetö dolog, ha valaki fogyni akar, akkor a zsiradékok mennyiségére célszerü odafigyelni.
Mellesleg még a szénhidrát elátkozása elött volt divat a mindennapra-sok-hús, az eredmény a köszvénybetegek számának rohamos emelkedése lett. IDöközben ott is az a vélemény - ami évszázadokon keresztül majdnem mindenhol természetes volt -, hogy hetente 2-3 alkalommal böven elég húst fogyasztani.
Utolsó, ezek a tévhitek erősen élnek, tudom.
Az emberiség nem fog sosem kipusztulni a megbetegítő ételektől, mivel a gyógyszeriparnak mindig szüksége lesz fogyasztókra. Egyébként a degeneratív civilizációs betegségek rendszerint szaporodás utána alakulnak ki, és lassan okoznak halált (tehát nem evolúciós szelekciós tényező, a gabonaevők élni fognak, de sosem fogunk alkalmazkodni a gabonákhoz).
Az aktuális divat évtizedek óta onnan jön, hogy sokan nem akarnak gyógyszerfüggő, beteg emberek lenni. Kínában a glutén kerülése nem néhány évtizeded 'hóbort'.. (itt a hagyományos Taoista táplálkozástudományra gondolok)
10 éve a szénhidrát volt a legártalmasabb élelmiszer? Az utóbbi évtizedekben meghatározó a zsírfóbia, koleszterin kerülés. Az alacsony szénhidráton tartott emberek következetesen lefogynak, csökken a szív-érrendszeri megbetegedések előfordulása. A cukorbetegség egyetlen gyógyítási lehetősége a szénhidrátok, tejtermékek kerülése ami természetesen nem okoz hiánybetegségeket.
A zsírcsökkentős fogyás kockázatos, nehezíti az emésztést és nem túl hatékony. A krumpli, gabona elhagyás nem csak a keményítőtől, de számos káros fehérjétől (lektinek, glutén, szaponinek) is megkíméli a szervezetünket.
A köszvény a magas húgysavszint tünete - betegsége. Ez nincs összefüggésben a hús fogyasztással! Több fehérje fogyasztás (egészséges esetben) nagyobb húgysav kiválasztást okoz. Ebbe szól bele a beteges táplálkozás, a sok fruktóz.
Abban egyetértek, hogy heti 2-3 nap húsevés elég lehet. Megfelelő életmód, jó minőségű növényi táplálékok mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!