Mennyi koffein van a Colában, Fantában, Spriteban pontosan?
Cola: 0,1 g/l
Úgy tudom, hogy a többiben nincs.
Bár a fantának vagy 70 különféle fajtája van. Lehet, hogy van külön köffeines...
Nem tudom kedves kérdező, honnan veszed ezt a bődületes marhaságot. De külön a te kedvedért összeírtam a felsorolt italok hivatalos összetevőit:
Coca-Cola:
Összetevők: víz, fruktóz-glükózszörp, szén-dioxid, színezék: szulfitos-ammóniás karamell, étkezési sav:foszforsav, természetes aromák, koffein.
Fanta narancs:
Összetevők: víz, fruktóz-glükózszörp, narancslé 3%(sűrítményből), narancskivonat 1%, szén-dioxid, savanyúságot szabályozó anyag:citromsav, aromák, antioxidáns:aszkorbinsav, stabilizátor:guargumi, színezék:vegyes karotinok.
Sprite:
Összetevők: víz, fuktóz-glükózszörp, szén-dioxid, savanyúságot szabályozó anyagok: citromsav és nátrium-citrát, természetes citrom és lime aroma, édesítőszerek: K-aceszulfám és aszpartám.
Szóval talán nem kellene másokat le "okoskázni", ha te vagy a félreinformált. Csak a Coca-cola tartalmaz koffeint az általad említettek közül és ennek koffein tartalma - nem hivatalos információk alapján - kb. 9,5 mg/100ml
Okoska!
Kérdezz bátran. Úgy okosodsz.
Egyáltalán miért érdekel, hogy melyikben mennyi van!!??
Nem tök mindegy!!??:)
Ha meg pontosan érdekel írjál a Coca Colának, és kérdezd meg tőlük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!