Igaz, hogy a fekete teaban otszor tobb koffein talalhato, mint a kaveban?
Attól, hogy rosszul emlékszel, még nem lesz több benne...
Magában a teafűben van több kilónként, mint a kávébabban. De teából arányaiban kevesebbet használunk egy italhoz, mint kávéból. Ez le van írva ott is, amit 09:47 linkelt: „Tea contains more caffeine than coffee by dry weight.”
Ha fekete teával tömnéd meg a kávéfőzőt, lenne fetrengés:)
"A teakészítés a különféle kultúrákban más és más. Legelfogadottabb európai módja a levelek laza elhelyezése a teáskannában, nem pedig a teafilter használata. Forró vízzel kell leönteni, de nem szabad a teát öt percnél hosszabb ideig ázni hagyni (ezt a folyamatot az angolok brewing-nak vagy mashing-nek nevezik), mert ezután tannin szabadul fel, ami csökkenti a teofillin és koffein hatását valamint a teát " /wikipédia/
Ezek szerint jól emlékeztem az élelmíszer-áruismeret tanulmányaimra, mégiscsak van benne koffein, és ha úgy főznéd, mint a kávét, akkor kb. 50 szer erősebb lenne.
"Ezek szerint jól emlékeztem az élelmíszer-áruismeret tanulmányaimra, mégiscsak van benne koffein, és ha úgy főznéd, mint a kávét, akkor kb. 50 szer erősebb lenne."
Nem értem a következtetés lényegét. Hogy jött ki az 50? :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!